E1 pakt punten in topper

De wedstrijd begon vrijdagavond al voor de coaches. Ja inderdaad wij zitten al vroeg in de voorbereiding. Druk overleg per app over de uitslagen van de tegenstander en de opstelling. Waren het de zenuwen? We speelden namelijk tegen de medekoploper en we gingen uit van een forse tegenstand.

We mochten vanmorgen uitslapen, want we vertrokken om 10.15 uur. Genoeg auto’s en ouders / toeschouwers. De spelers werden een aantal keren toegesproken door de ouders dat het vandaag moest gebeuren: “6 punten wedstrijd”, “nu kunnen we zien waar we staan”, “de sterkste tegenstander tot nu toe”. De heren waren niet echt onder de indruk leek het.
Na de rit, de (taktische) voorbespreking en de warming up starten we eindelijk om 11.15 uur. Beide teams begonnen wat timide, maar naar 3 minuten was de eerste goede aanval een feit over meerdere schijven. Via Teun en Rutger was het Fabian die naast schoot. Een paar minuten later was het een gericht uittrap van Mart waarbij via Fabian Rutger in stelling wer gebracht, maar ook zijn schot ging naast.
Daarna waren het 5 minuten voor Vreeswijk. Een strak schot werd goed over getikt door Mart (onder het toezicht van mama en zus), de lat geraakt en er ging een schot rakelings naast. Zoals al vaker dit seizoen scoren wij na een periode dat de goal aan de andere kant lijkt te vallen. Een pass van Vos (speelde een puike pot vandaag) richting Cas, die niet bij de bal kon maar druk bleef zetten, balverlies en Anouar die scoort (0-1).
We bleven daarna goed vooruit voetballen, maar de gevaarlijke corners, schoten van Teun (naast en paal) leverden geen succes op. De aanvallen werden vloeiender met steeds vaker ineens spelen en voor de man komen. Hidde stond weer als een rots achter uitstekend te verdedigen. Hij gaf zijn tegenstander geen ruimte en kwam vaak voor zijn man om de bal te onderscheppen en de volgende aanval te starten.
Erik gaf aan dat hij graag gewisseld wilde worden. Hij was ziek aan de wedstrijd begonnen. Als een echte teamspeler gaf hij liever zijn plek tijdelijk aan een ander. Klasse Erik.
Een mooie aanval over meerdere schijven en één keer raken gaf Cas de ruimte voor een schot. De keeper redde echter en het werd een corner. De corner was weer gevaarlijk, werd weggewerkt en het schot van Cas werd toch duidelijk achter de lijn gekeerd. De scheidsrechter zag het echter anders en liet doorspelen. Een minuut later was het echter wel raak. Een pass van Vos op Cas die hem goed terug legde op Rutger. Zijn schot werd gekeerd door de keeper, maar Anouar stond op de juiste plek 0-2 in de 25e minuut. De laatste minuten speelden we gemakkelijk uit, zodat we tevreden konden rusten met de voorsprong.

De eerste kans na rust was na 4 minuten voor ons. Fabian zette goed druk, waardoor Teun kon onderscheppen. Met een pass op Rutger, werd zijn schot nog gekeerd door de keeper, maar weer stond Anouar er voor zijn derde (0-3).
Balverlies in de voorhoede leidde tot een snelle tegenaanval, waarbij niet met de tegenstander werd meegelopen. Ook Mart kon dit nu niet voorkomen en dus 1-3. We werden weer met de neus op de feiten gedrukt om geconcentreerd te blijven. We waren er nog niet. Daarna werd het een rommelige fase. Erik probeerde het nog een paar minuten, maar het ging echt niet. We sloegen het middenveld over en Vreeswijk was dreigender, zonder echt kansen te krijgen (naast een aantal afstandsschoten). Na wat taktische tips kregen we na circa 17 minuten meer grip op de wedstrijd. Anouar had zijn vizier niet meer scherp staan. Hij werd door meerderen in stelling gebracht, maar schoot naast of vond de keeper in de weg.
Het is fijn om te zien dat als het nodig is de verdediging zijn taken uitstekend uitvoert. De goede en snelle linkerspits van Vreeswijk had geen schijn van kans tegen Fabian, die een uitstekende wedstrijd speelde. Hidde stond nog steeds als een huis achterin met mooie tackels en dan was er altijd nog Stein of Olivier die een gat dicht liepen of goed voor de man kwamen.
In de laatste minuut stonden we niet op te letten en was het ineens 4 aanvallers tegen 2 verdedigers. Hidde werd uitgetikt, maar Olivier lette goed op en onderschepte de bal. Hij passte vooruit naar Teun en die stuurde Vos weg. Zijn schot werd nog gekeerd, maar Cas tikte de bevrijdende 4e treffer in (1-4). Super counter heren.
De scheidsrechter floot meteen af en de punten waren binnen. We hadden de koppositie terug na een verdiende overwinning. De toeschouwers waren tevreden en waren benieuwd hoe dit verwoord werd in een verslag. Wij hopen dat hier aan is voldaan? De spanning bij de aanhang zorgde er ook voor dat er geen foto’s zijn gemaakt!
Toch nog even een punt van aandacht. De laatste twee wedstrijden is onze Teammanager Paul aanwezig en wat opvalt is dat Rutger nu twee wedstrijden “droog” staat. Is er een relatie?

Groeten Jorgen en Erik