E1 pakt uit met ruime zege in bekertoernooi

De eerste echte ontmoeting: bekeren tegen de E2 van Hoograven (Utrecht). In een prachtige ambiance gingen de jongens voor de laatste keer in rood-wit tenue lekker aan de slag in de kooi. Daar was al te zien dat ze scherp waren; daar had Richard wel voor gezorgd.


Meteen vanaf het begin zetten we druk. En dat leidde al snel tot mooie combinaties. In de 2e minuut mocht Justus aanleggen op aangeven van Nic en even later andersom. In de 9e minuut mocht Joost aanleggen voor een vrije trap. Een schot met veel gevoel, waar Boudewijn zijn voet in de lucht tegen krijgt: 0 – 1. Dat was een goed begin en nu vasthouden. En dat lukte mooi. De tegenstander kreeg het lastiger door het goede combineren van ons. De keeper, paal (Boudewijn) en lat (Joost) stonden alleen in de de weg dat de score verder opliep. Zelfs Joop die goed kwam opzetten durfde het met een goed schot; helaas zat de keeper er met een mooie duik goed bij. Ook Justus stuitte op de keeper en daarna schoot Sem eerst op de lat en daarna vlak voor langs. Kortom, kansen zat, goed spel en de rust in met een kleine voorsprong. Tijdens de rust gaven de jongens aan dat de tegenstander onaardige dingen tegen ze riepen. De coach drukte de jongens op het hart om daar niet naar te luisteren en het met goed voetballen aan te gaan.

En dat deden ze!! Meteen in de 2e helft had Thomas een prachtig schot en even later trof Boudewijn de lat (hadden we een abonnement leek het wel). Thomas scoorde attent uit de rebound: 0 – 2. Toen was de tegenstander gebroken. Even later tekende Nic voor de 0 – 3 en na de lat weer een keer geraakt te hebben ook nog numero 4. Het team begon elkaar steeds beter te vinden en er werd mooi getikt om zo de vrije man te vinden. Een mooie overname van Joop op het middenveld, goed verdedigend werk van Thomas en Boudewijn leuke combinaties en alle jongens die hun taak goed uitoefenden. Jerre had allen achterin niet veel te doen, maar de schaarse kansen die Hoograven kreeg kwam hij goed in actie. Ook de opbouw vanuit achteren gaat steeds beter. Het kan dan ook niet uitblijven dat de score hoger opliep. Het was het heen en weer tikken tussen Sem en Justus dat leidde tot de 5e treffer. Nic tekende nog de 6 – 0. En na de prachtige treffer van Sem blies de scheids af: 0 – 7; een prachtig resultaat met prachtig voetbal.

De jongens waren allemaal opgetogen. Allemaal? Ja, allemaal op één na. Maar dat werd in de kleedkamer goed uitgepraat. Lekker douchen en onderling kiezen van de Man-of-the-Match. En dat was vandaag duidelijk: de man van vele assists werd, Justus was de gelukkige. Op naar de volgende wedstrijd in het nieuwe tenue van FC Driebergen.

Roland