E1 toch onderuit tegen koploper GVVV

Afgelopen zaterdag de belangrijke wedstrijd van de najaarscompetitie: thuis tegen de koploper GVVV. Iedereen kwam goed voorbereid en uitgeslapen aan naar het veld. Als extra kracht hadden wij ons met Daan uit de E2 versterkt, omdat we nu de energie van 9 spelers hard nodig zouden hebben.

Het eerste fluitsignaal klonk en iedereen was benieuwd hoe onze spelers het ervan af zouden brengen. We begonnen sterk. Er werd rustig gespeeld en de opbouw verliep goed. Justus startte centraal achterin net voor de verdedigers Joop en Thomas. Jerre op de goal en Nic in de spits. Daarnaast nog wisselend Boudewijn, Joost, Sem en natuurlijk Daan. Ondanks het goede tegenspel van GVVV kwamen we goed aan voetballen toe en dat leidde tot een fantastische 1 – 0 van Justus! GVVV was even uit zijn doen, maar herpakte zich snel. Ze bleven rustig combineren en wij vonden minder makkelijk de vrije man.. Vanuit achter kwamen we er minder makkelijk uit. Toch ging het opbouwen zowel over links als over rechts nog goed. We hadden zelfs kansen op de 2 – 0. Toch was het halverwege de eerste helft dat Jerre, na een aantal fantastisch reddingen de bal uit het net moest vissen: 1 – 1. Daarna kregen wij nog mooie kansen, maar Nic was minder gelukkig in zijn afronding; hij schoot hard op de keeper van GVVV. Net voor rust was een uitbraak van GVVV goed voor de 1 – 2. Dat was balen!

Na de rust ontwikkelde het spel zich verder. Boudewijn werkte keihard op het middenveld, net als Sem. Joost had een paar mooie dieptepasses en Daan werkte ook hard mee. Joop en Thomas kregen het achterin zwaar. Ze hebben het voldoende druk gehad. Toch was GVVV de beter combinerende ploeg. Er kwam onzekerheid in het spel van de E1, waardoor het opbouwen van achteruit minder goed ging. Snel balverlies was het gevolg en GVVV kreeg meer en meer kansen. Toch lieten onze jongens hun koppie niet hangen. Ze vochten door! Tot ze er soms letterlijk bij neervielen. Maar GVVV was, altijd lastig om toe te geven, gewoon beter. Het gevolg was dat de 1 – 3 en 1 – 4 vielen en toen was het over. Nog 2 extra tegentreffers en de wedstrijd was gespeeld.

Toch verdienden alle jongens een compliment! Uiteindelijk was Thomas de verdiende Man-of-the-Match. En nu op naar de volgende belangrijke wedstrijd: het fysieke ’t Goy: ze hebben net zoveel punten en staan op doelsaldo boven ons.

Op naar de volgende week!