E1 verpletterend

Na de mooie overwinning vorige week tegen Vreeswijk was het team vanmorgen om 7.45 uur wat overmoedig. We moesten tegen Huizen E1 en zij hadden nog geen punten. In plaats van naar de kleedkamer was de bestuurskamer geregeld voor de voorbespreking. Doel was de heren op scherp te krijgen. En dat leek zeker te lukken.
Na de bespreking en de warming up begonnen we scherp aan de wedstrijd en was er geen sprake meer van overmoedigheid. Stein kwam twee keer goed voor de man en wist zo de druk op de tegenstander te houden. Na ruim 1 minuut was het dan ook al raak met de pass van Teun, het kaatsen van Olivier en Rutger die net sneller dan de keeper was : 1-0. Dit is trouwens de eerste goal van Rutger, terwijl onze teammanager aanwezig is. Olivier begon voorin en liet zich veel gelden. Hij was betrokken bij de eerste goal, schoot een minuut later over en schoot na 5 minuten de 2-0 binnen, na terugleggen van Rutger, met een strak schot van de zijkant (voorzet of doelbewust schot?).

Hoe sterk de eerste minuten ook waren, daarna waren het 15 rommelige minuten. Er werd veel ruimte gegeven aan de tegenstander en balverlies. Dit was ook de oorzaak dat na een uittrap van Mart iedereen bleef kijken en Huizen de 2-1 binnenschoot na 13 minuten. De eerste vloeiende aanval was pas weer na 20 minuten. Goed doorzetten van Anouar, een voorzet naar Rutger en met een mooie volley werd de bal onhoudbaar ingeschoten (3-1). Dit was ook het keerpunt in de eerste helft. Huizen kwam er de laatste 10 minuten niet meer aan te pas. Vos schoot nog op de lat, maar de laatste 4 minuten waren er 4 doelpunten voor Anouar (mooie pass Teun, aanname Anouar opendraaien en schieten), nogmaals Anouar (weer steekpass van Teun), Rutger (mooie teamgoal met Hidde-Teun-Rutger- schot Anouar- redding keeper en afronden Rutger) en weer Anouar. Anouar voetbalde op zijn kunstgrasschoenen, want zijn voetbalschoenen zijn verdwenen (?). Hij “legde” er in de eerste helft wel 4 in, waarvan 3 in 4 minuten. En dat laatste is sneller dan Lewandovski. Met 7-1 gingen we tevreden de rust in.

In de rust lag de nadruk in de coaching op blijven voetballen in de tweede helft (ondanks de stand) en geen wijzigingen in de opstelling.
Vanaf de aftrap speelden we goed rond en iedereen raakte de bal (behalve Mart) en geen tegenstander tot het schot van Fabian werd gered. De rebound was voor Vos : 8-1. Twee minuten later was het al 9-1 na een pass van Vos schoot Rutger in. Mart mocht in de 6e minuut nog zijn kunsten tonen met een mooie redding en na 10 minuten lag onze 10e erin. Na een corner van Cas kopte Anouar in.

Eén van de mooiste aanvallen was in de 12e minuut. Olivier hield de bal op onze eigen achterlijn binnen, passte op Teun die de bal naar buiten legde op Cas. Hij speelde Anouar strak aan, die teruglegde op Teun en hij ronde met een mooi schot af. Nummer 11 was een feit. Hidde speelde als vanouds scherp en gedreven achterin. Alle tegenaanvallen werden door hem, Fabian en Olivier vakkundig onderschept. De 12-1 van Cas kwam na een voorzet van Vos. Daarna waren er wel kansen, maar Cas raakte de paal, Stein was wat ongelukkig in de afronding en Erik kreeg niet zijn verdiende goal. Erik speelde vandaag zeer goed. Hij was vaak aanwezig bij afpakken en andere in stelling brengen.

De laatste drie minuten van de wedstrijd mochten we nog drie doelpunten bij ons totaal optellen. Anouar (rebound na schot van Stein), nogmaals Anouar (na weer voorzet van Stein) en Olivier met een mooi afstandsschot ( goed teruggelegd van Anouar). Wij hebben onze eigen Lewandosvski met Anouar. Hij had meer tijd nodig, maar scoorde 6 keer vandaag. Complimenten aan het team dat bleef voetballen ondanks de stand en dat was de reden voor de 15-1 (!) overwinning.

Sommige ouders vonden het wel wat zielig, maar het goede spel was toch ook wel weer lekker.