E1 werkt aan doelsaldo

Zaterdag de wedstrijd tegen de laatste van de ranglijst: De Merino’s. Vol goede moed reisden we af naar Veenendaal. De jongens wisten dat we dit gingen winnen en ook de trainer had de opstelling wat veranderd: Jerre ging in ieder geval spelen en Thomas en Sem zouden een helft keepen.

Wij hadden een goede warming-up in tegenstelling tot de tegenstander: die kwamen een paar minuten voor de wedstrijd het grasveld op, gingen aan onze kant een beetje ballen en dat was hun warming-up. De grote vraag was dan ook niet of we zouden winnen maar met hoeveel we zouden winnen.

Het eerste fluitsignaal klonk en ons spel was veel beter. En de goals vielen dan ook gemakkelijk. Prachtig samenspel voor de goal leidde tot de 0 – 1 (Joost) en de 0 – 2 (Justus). Beide keren was Nic niet zelfzuchtig: 2 assists voor Nic. Zo gingen wij vrolijk door. Twee keer knipperen met je ogen en het was al 0 – 5 (3x Nic), waarbij de 0 – 4 echt heel mooi getik voor de goal was, waarbij onze jongens rustig zochten naar de meest vrije man voor de goal.

Er werd door de verdedigers (Joop, Joost en later Nic) rustig opgebouwd. Ze keken goed waar de vrije man was. Het middenveld (Justus, Joost, Jerre en later Thomas) waren lekker op dreef en bewogen goed. In de goal had Sem niet veel te doen; wel was het hem goed gelukt om het keepershirt goed vies te maken bij het inspelen. De paar keer dat het nodig was om reddingen te doen, kwam hij goed in actie. Al snel liep de stand dan ook op naar 0 – 6 (Joost op aangeven van Justus, prachtige in 1 keer getikt) en 0 – 7 (Jerre!). Dat was dan ook de ruststand.

In de rust hoefden de trainers / coaches niet veel te zeggen. De jongens hadden er plezier in en het liep goed! Gewoon lekker blijven voetballen in de 2e helft!

En dat lukte goed. Joost scoorde nog uit een corner van Boudewijn en even later nog een met een mooi schot (0 – 9). Daarna kapte Justus een mannetjes fantastisch uit en plaatste hij de bal mooi in de hoek (0 – 10). Het middenveld voetbalde natuurlijk ver naar voren en zo kwam het dat De Merino’s de eer redden en met een afstandsschot de 1 – 10 scoorde. Thomas had verder niet veel meer te doen in de 2e helft. Toch gingen we lekker door. Er kwamen veel, heel veel kansen voor Boudewijn, Joost, Justus, Sem en Jerre. Maar die hoefden er ook niet allemaal in Toch hadden Boudewijn en Justus een prachtige combinatie en dat rondde Boudewijn knap af: 1 -11.

Daarna een soort zelfde combinatie met Justus en Joost, die Justus mooi benutte. En Sem schoot er gelukkig ook nog 2 in; vooral de laatste was een prachtige! En Joop dan… Wel had Joop de laatste 5 minuten een paar kansen, maar het mocht net niet lukken. De scheids blies iets eerder af, want de wedstrijd was wel gespeeld. Nog even lekker penalties schieten en tegenhouden, want daar had Thomas zich enorm op verheugd. Dikke pret onder de douche en volgende week de kraker tegen GVVV. Komt allen kijken, want steun is gewenst!

De jongens hebben heerlijk gespeeld! De winnende coaches hebben zoals altijd weer gelijk! Dat resulteerde in de grootste winstpartij van de najaarscompetitie! zo verstevigen we de 2e plek!

Kijk voor de beelden naar de foto’s die Hans (dank) weer gemaakt heeft: [url=https://plus.google.com/u/0/photos/107431945951121402339/albums/5675662119287361633#photos/107431945951121402339/albums]De Merino’s E1 – E2[/url]