E1 wint onderlinge wedstrijd tegen E2

Heiko Gorter Makelaars

Zaterdag was het dan zover. De ploegen die zo vaak tegen elkaar een partijtje doen op de training mochten vandaag tegen elkaar. JP langs de lijn voor een promofilm, Hans om foto’s te maken en een hoop enthousiaste ouders.

De E1 in de uitshirts begonnen zenuwachtig aan de wedstrijd. De E2 was feller en zette goed druk op de E1. Dat leidde tot kansen, maar Jerre was fantastisch aan het keepen! De opbouw van achter was nog wat onwennig. Toch begon een mooie aanval bij Joop, die een mannetje uitkapte, vervolgens paste hij naar Sem die Justus goed vrij zag staan en goed aanspeelde. Justus paste goed door op Nic die vervolgens prachtig afrondde: 1 – 0. De E2 liet het er niet bij zitten en bleven goed aanvallen en ons onder druk zetten. Onze zijkanten kwamen iets minder goed terug en dat zorgde ervoor dat Joop en Thomas geregeld met z’n tweeen tegen 3 aanvaller stonden. Toch kozen ze goed en kwam er hulp in de persoon van Boudewijn, Justus of Sem. Sem schoot nog een keer voorlangs en Justus hoog over. NIet veel later: een snelle aanval via Justus belandde bij Nic die knap de keeper omspeelde en de 2 – 0 liet aantekenen. Nu begonnen de jongens meer te durven combineren. Joop combineerde mooi met Sem en Boudewijn, waardoor er veel ruimte kwam. Een aanval over rechts waar Thomas en Boudewijn goed combineerde en Nic konden bereiken die als een echte spits de 3 – 0 binnenschoot. Niet veel later weer een mooie aanval: Joop paste op Justus, Nic loopt zich vrij en ontvangt de bal.. Achterin: Joop en Joost die de afspraken maakte wie mee naar voren gaat en wie blijft hangen. Nog voor de rust kon weer Nic op aangeven van weer Justus de 4 – 0 binnentikken.

De 2e helft was de wedstrijd gespeeld. Soms kwam de E2 er nog goed uit, maar de afstand tussen de aanval en verdediging werd groter. Thomas had een paar mooie rushes langs de zijlijn. Toch kwam hij vaak Sherif of Arif tegen die aan de kant van de E2 hard werkten. Nu had de E2 ook geen geluk. Zij kregen best de nodige kansen, maar telkens ontbrak het om het af te maken. Onze sterke verdediging en vooral ook Jerre haalde er genoeg ballen uit! Aanvallend ging het de 2e helft makkelijker. Een mooie rush langs de zijlijn van Thomas die paste op de Boudewijn, doordat Justus goed voorin bewoog. Boudewijn tikte in ee keer binnen: 5 – 0. Het spel ging daarna even heen en weer en Jerre werd genoodzaakt tot een knappe redding. Daarna meteen een mooie dribbel van Thomas die zelf afrondde: 6 – 0. De opstelling werd nu wat anders en de ruimte bleef. Mooie combinatie tussen Thomas, Justus en Boudewijn zorgde voor de 7 – 0 (assist Justus) Thomas. Met nog een paar minuten op de klok had Thomas nog een mooie actie en zijn schot ging mooi halfhoog in de hoek: 8 – 0. En dat was meteen de eindstand.

Alle ouders, zowel van de E1 als van de E2 vonden dat de E2 wel een goaltje hadden mogen maken. De jongens gingen heel goed en sportief met elkaar om. Nog even penalties schieten en daarna lekker douchen. Daarna had MIchiel nog de prijsuitreiking van de Grote Club Actie. Helaas waren wij als team 4e geworden. Net naast de prijzen dus. Op naar de Merino’s volgende week!

Het is nu het grote afwachten op de video. Wij zijn benieuwd JP!