E1 zorgt voor teleurstelling

Grafisch Dienstencentrum Driebergen

Vandaag stond de laatste competitiewedstrijd op het programma. Door het verlies vorige week was het kampioenschap niet meer mogelijk. Onze tegenstander AS80 stond bovenaan en kon het kampioen worden. Vlak voor de start van de wedstijd was de uitslag tussen twee concurrenten bekend en wist AS80 dat het genoeg had aan een gelijkspel.

Vandaag was Olivier onze captain en net als vorige week had dit een inspirerende werking. Hij speelde een goede “pot “. De nadruk in de voorbespreking lag op het een goede laatste competitiewedstrijd willen spelen en er alles aan te doen de winst binnen te halen.
Zoals verwacht begon AS80 fel jagend om snel een goal te forceren. We bleven echter rustig en speelden veel via de zijkanten. Na 3 minuten was er de eerste kans voor ons. Rutger speelde Teun aan die Vos de diepte instuurde. Hij was net te laat om de bal nog met kracht richting de goal te schieten. Wij hadden het meeste balbezit en waren sterker, maar dit resulteerde niet in kansen. Fabian was keer op keer te zijn tegenstander te snel af en ook Hidde en Olivier gaven geen ruimte. Na 8 minuten kreeg Erik de bal van Hidde. De bal ging ineens naar Teun die snelheid maakt. Met een mooi steekbal wordt Rutger bereikt. Alleen voor de keeper maakt hij gedecideerd gebruik van deze kans en prikt de 0-1 er in. We waren even in de wolken en konden een minuut later da bal achter niet wegkrijgen. De tegenstander profiteerde van de eerste kans: 1-1. Het spel ging daarna heen en weer zonder echte kansen. Halverwege de eerste helft kreeg AS80 de kans op de voorsprong, maar het schot ging naast. Vanuit de doeltrap werd via Mart Anouar aangespeeld. Hij speelde goed terug op Rutger die daarna Vos in staat stelde te schieten. Zijn schot ging via een speler naast met een corner tot gevolg. Er werd goed bewogen door onze aanvallers bij het nemen van de corner door Cas. Zijn voorzet was perfect op het hoofd van de vrijstaande Teun: 1-2. AS80 werd nog nerveuzer en wij kregen meer kansen. Goed doorzetten van Cas leverde balbezit op en het schot van Rutger ging net over. Een minuut later moest Mart reddend optreden op een schot.

Hidde stond achterin scherp te verdedigen tegen de spits en veroverde weer eens de bal in de 22e minuut. Van achteruit zag hij Anouar weglopen en met een schitterende pass werd hij in de loop aangespeeld. Anouar kwam alleen op de keeper af, maar de uistekende keeper bleef goed kijken en wachten. Hij dreef Anouar iets naar buiten, maar net genoeg om te zorgen dat het schot in het zijnet ging. We bleven sterker en op jacht naar de 3e treffer. Druk zetten op de verdediger door Anouar zorgde voor een terugspeelbal die net naast ging. Een corner van Vos werd weggekopt, waarbij het schot van Stein op de lat ging. AS80 zag nog een schot naast gaan en een ander schot voorlangs gaan. Vlak voor het rustsignaal kreeg Anouar nog een grote kans. Hij kwam alleen op de keeper af en werd van achteren aangetikt. De scheidsrechter floot, maar niet voor een overtreding maar voor de rust.

De coaches Jorgen en Erik waren tevreden over de inzet en strijdlust. Meegegeven werd om meer rust te krijgen in het spel. De verwachting was dat AS80 alles uit de kast zou halen om toch het kampioenschap binnen te halen. De eerste minuut was er meteen een kans voor onze tegenstander, maar Fabian was weer eens op tijd en gaf een corner weg. Nu was het even de minuut van Mart. Eerste tikte hij de corner weg en daarna redde hij goed op een schot. AS80 probeerde het wel, maar achterin werd niets meer weggegeven en was het weer tijd voor ons. Na 10 minuten was het een verre trap van Mart op Vos. Hij speelde ineens Anouar aan, die daarna Vos weer aanspeelde. De bal was net te ver en de verdediger maakte er een corner van. De corner van Cas was net te hoog en dat leverde een nieuwe corner op. De tweede corner werd weggewerkt, waarna het schot van Fabian werd gered door de keeper. En zo was het de derde corner in twee minuten. Cas zet voor, Vos schiet tegen tegenstander, de bal blijft liggen en iedereen kijkt. Teun pikt de bal op en blijft rustig. Hij schiet niet, maar kapt de verdediger uit en schiet vervolgens zuiver in en zo is het in de 11e minuut 1-3. Wederom was het na de goal even onoplettendheid, maar Fabian verdedigde uitstekend. Daarna waren wij weer aan de beurt. Hidde speelt Teun goed in de voet aan, die zijn tegenstander achter het standbeen uitkapt. Hij wacht daarna net te lang voor een schot.

Halverwege de tweede helft is er een mooie combinatie tussen Erik-Teun en Vos. De keeper brengt echter weer redding op het schot. Een minuut later krijgen we een vrije trap op circa 20 meter. Teun krult de bal op de lat. Twee minuten later wordt een corner door iedereen gemist en wordt er uitverdedigd. De afvallende bal wordt door Hidde overgeschoten.
Na 23 minuten wordt er vanuit achteruit snel gespeeld op Teun. Hij draait uit en speelt Anouar aan. De bal wordt ineens op zij gespeeld op Fabian, die zo een vrije doorgang heeft. Voor dat de verdediger er bij is schiet hij van ruim 15 meter de bal diagonaal in de bovenhoek. Hij bekroont zijn uistekende wedstrijd met een schitterende goal en de beslissing in de wedstrijd (1-4). Vijf minuten voor tijd is er een corner voor AS80, die door Stein wordt weggekopt en weer wordt ingebracht. Van dichtbij wordt de bal ingeschoten, maar Mart redt subliem. AS80 put de laatste hoop uit deze kans en zet nog een keer aan. Hidde voorkomt een paar keer een kans door goed en alert te verdedigen. Ook hij kan niet voorkomen dat een corner 4 minuten voor tijd wordt ingekopt en zo is het 2-4. Even gloort er hoop bij de tegenstander, maar is de volgende kans voor ons. Fabian speelt Anouar aan die alleen de keeper nog voor zich heeft. Hij is net te laat voor de keeper de bal met de handen pakt. Dit is echter buiten zijn doelgebied. De scheidsrechter, die overigens consequent floot, stond te ver af. AS80 kreeg nog een kopkans, maar er werd niet meer gescoord en de winst was binnen.

Er was blijdschap bij ons team en teleurstelling bij de tegenstander over het verloren kampioenschap. Geinoord is zo de verrassende kampioen geworden. Jammer nog dat er vorige week niet door ons is gewonnen, want dan hadden wij de “kampioensschaal” gehad. Een mooi slot van een fantastisch seizoen.