E11 boekt vierde overwinning op rij

Grafisch Dienstencentrum Driebergen

Op zaterdagochtend 5 oktober 2013 treedt de voltallige E11 aan tegen de E18 van DOVO uit Veenendaal. Onze mannen hebben er zin in en zijn vol zelfvertrouwen. Logisch, want ze staan comfortabel bovenaan in de competitie.

De wedstrijd begint, met Willem op doel. Hoewel DOVO de aftrap doet, neemt de E11 al snel het balbezit over. Ook de vervolgacties van DOVO worden door de E11 onderschept. In de 1e minuut leidt dit tot een corner voor Driebergen. Sven geeft een goede voorzet, maar helaas: geen doelpunt. Ook een mooie sliding van Ole en nogmaals een doelpoging door Sven leiden niet tot succes. De druk op de overigens prima verdediging van DOVO wordt uiteindelijk wel beloond: Thijs Heilmann scoort de openingstreffer met een prachtige lob over de keeper: 1-0. Kort daarna scoort Simon de 2e treffer met een mooie sliding.
Dan is DOVO aan zet. Met aan aantal goede acties valt men het Driebergse doel aan. Maar Willem is niet te passeren en houdt het hoofd koel.

DOVO blijkt een lastige tegenstander en de E11 krijgt het niet cadeau. Vijf minuten voor rust weet Driebergen uit te lopen: Sven passt vanaf de rechterzijde op Simon, die op links aanvalt. Zijn voorzet richting doel wordt door Dex ingeschoven: 3-0. Een minuut later krijgt Ole een kans om te scoren en hij faalt niet: met alleen de keeper voor zich komt hij pal voor het Veenendaalse doel terecht en schuift de bal met de buitenkant rechtervoet beheerst in de rechterhoek: 4-0!.
Pal voor rust weet DOVO handig gebruik te maken van de gaten in de Driebergse verdediging en scoort door een niet te houden poeier door het midden.

Na de rust is de E11 snel weer op stoom en valt binnen 1 minuut de 5e treffer: Simon scoort zijn 2e doelpunt van de wedstrijd. DOVO verdedigt vervolgens goed, waardoor het voor Driebergen moeilijk doorkomen is. Maar DOVO komt aanvallend te kort en dankzij een goede verdediging door Stein en Lars heeft Thijs Heilmann, die de 2e helft keept, weinig te doen.

De E11 krijgt twee corners, waarvan één wordt verzilverd: Dex geeft een voorzet, die via de rug van een DOVO-speler in het doel terecht komt. Het is 6-1. Thijs van der Lee – invaller van de E7 – maakt uiteindelijk de wedstrijd af. Na een aantal mooie acties, waarbij hij handig van zijn tegenstander wegdraait, omzeilt hij diverse DOVO-spelers en haalt uit: 7-1.

In de slotfase van de wedstrijd krijgt DOVO nog een kans op een 2e treffer, maar vlak voor het Driebergse doel wordt over de bal heen getrapt.

De E11 gaat met de verdiende winst naar huis.