E2 verliest nipt ondanks uitstekend keeperswerk

Afgelopen zaterdag mocht de E2 aantreden in Utrecht tegen Hercules E2. Dank zij een ongeplande invalbeurt van Mads waren we toch voltallig en begonnen we met goede moed aan de wedstrijd. Als snel werden twee dingen duidelijk: het was een open wedstrijd waarin het spel op en neer golfde én onze keeper Janniek was met z’n beste been uit bed gestapt en was niet van plan er een bal door te laten.

In de eerste helft ging het qua kansen redelijk gelijk op en waren er diverse pogingen van FC Drie­bergen de 0-1 op het scorebord te krijgen. Zo was er een schot op doel van Mo die werd gestopt, een afstandsschot van Joost die naast ging, een schot van Mats op de keeper, een kopbal van Jordy die werd weggewerkt en nog wat ballen die geen doel troffen. Ook Hercules liet zich niet onbetuigd, maar op een bal op de paal na waren het verder allemaal fantastische reddingen van Janniek die er voor zorgden dat de stand 0-0 bleef.

In de tweede helft werd Hercules langzaam sterker, met name omdat zij in de voorhoede de kansen een stuk beter uitspeelden dan FC Driebergen. Janniek moest alle zeilen bijzetten en maakte de ene redding na de andere, je zag de moedeloze blik in de ogen van de tegenstander! Toch kreeg onze verdediging het steeds moeilijker, Saber en Thijs kregen het zwaar te verduren in de verdediging. Toen het ook Indy en Diede niet lukte te scoren aan de andere kant, gebeurde een paar minuten voor tijd het onvermijdelijke: uit een scrimmage voor het doel van FC Driebergen scoort Hercules een lucky goal. Ondanks fabuleus keeperswerk van Janniek staat de E2 toch met lege handen en wordt er met 1-0 verloren.

Zie bijgaande foto’s van een redding van Janniek én de trouwe supporters publiek die waren meegereisd.

Eric