E2 wordt verslagen in Maarssen

Afgelopen zaterdag speelde de E2 in en tegen Maarssen. Hun E3 was later toegevoegd aan de poule en ze speelden hun eerste wedstrijd op hoger niveau tegen FC Driebergen. Wij waren wat laat door de file op de A12, waardoor we gelijk het veld op moesten en nog net even konden inschieten. Wegens het ontbreken van Redouan was Anouar uit de E3 extra meegekomen.

Het begin van de wedstrijd was voor de toeschouwers erg leuk: in een open wedstrijd waren beide teams veelvuldig in de aanval. Maarssen moest duidelijk nog even wennen aan een tegenstander die meer initiatief kon tonen dan zij gewend waren in hun vorige poule. Dit leidde tot een aantal leuke aanvallen van FC Driebergen. Een mooie aanval, die begon bij Janiek, werd opgepakt en voorgegeven door Diede en ten slotte net werd naast geschoten door Indy, gaf aan dat er mogelijkheden waren. Een schot van Mo op de keeper volgde. Daarna een corner voor FC Driebergen, door Indy goed genomen en met een prachtige volley binnen geschoten door Mo: 0-1. Dit was echter het moment dat Maarssen de schroom van zich afgooide en begon te voetballen zoals ze kennelijk gewend waren. Goed georganiseerd positiespel, steeds de vrije man vinden en de bal het werk laten doen. Dit leverde ook gelijk druk op het doel van FC Driebergen op, waarbij de verdediging met Jordy, Saber en Thijs het druk kregen. Ook een wissel met Joost kon hier geen verlichting brengen, Maarssen begon door te drukken. Uit een corner werd dan ook de logische 1-1 gescoord. Het einde van de 1e helft werd vervolgens gekenmerkt door kansen over en weer, waarbij  beide doelmannen goed werk verrichten. Door een mooi uitgespeelde aanval scoorde Maarssen toch 2-1 voor de rust.

Het spel van Maarssen werd na de rust alleen maar beter en het spel van FC Driebergen leek steeds minder goed georganiseerd. Maarssen kwam veelvuldig aan doelpogingen toe en Janniek zag de ballen af en toe om z’n doel heen vliegen. Dit leidde helaas tot een aantal fraaie doelpunten tegen, waardoor de score opliep tot 5-1 voor Maarssen. Ondanks een aantal goede pogingen van FC Driebergen, met grote inzet van onze invaller Anouar, waren we niet meer bij machte om nog iets aan de stand te doen. Een verdiende overwinning van Maarssen hebben wij moeten constateren. Ook het weer werd er niet vrolijk van, want de wedstrijd was nog niet afgelopen of de regen kwam met bakken uit de hemel zetten.

Eric

foto3