E5 blijft winnen

Schouten Bloemenshop

E5 blijft winnen De E5 moest een doordeweekse wedstijd spelen uit tegen v.v. Scherpenzeel E1. Het is een zonovergoten avond als de E5 het veld betreedt. Het inspelen was wel nodig, omdat er drie jongens net moe terugkwamen uit een schoolkamp. Iedereen was er overigens wel bij en de opstelling was gelijk aan die van de laatste wedstrijd.

FC Driebergen E5 trapt af om exact 19.00 uur en gaat direct over op de aanval, via de linkerkant waar Floris staat. Hij kan de bal niet goed afspelen, omdat niemand zich aanbiedt. Even later komt de bal weer via links bij Floris en schiet hij à la Balotelli op het doel, maar de bal komt op de paal terecht.

Dan heeft Scherpenzeel de bal en een tegenaanval volgt. Damian moet ver zijn doel uitkomen om de aanval te blokkeren. De corner die er op volgt wordt door Scherpenzeel kort genomen, maar wordt goed verdedigd door de E5. Een opbouwende aanval volgt weer via de linkerflank via Floris, naar Jenna die naar Prosper schiet. Prosper schiet op doel, maar de keeper redt. De bal schiet echter van zijn handen af voor de benen van Jenna, waardoor Jenna de 0-1 kan scoren.

Na de aftrap door Scherpenzeel komt de E5 weer voor het doel. Een corner is het gevolg. De corner wordt doorgekopt door Scherpenzeel. Julius krijgt de bal en schiet net naast. De druk op de helft van Scherpenzeel neemt toe. De E1 krijgt de bal niet over de middenlijn heen. Een uittrap van de keeper van de E1 wordt onderschept door Floris die een mooie voorzet op Prosper geeft. Prosper heeft echter drie pogingen nodig om raak te schieten: 0-2. De centrale verdedigt Yigit bouwt via Julius weer een aanval op. De jongens en meisje van de E5 zijn echter hun positie even kwijt en lopen door elkaar heen.

Toch lukt het weer om druk uit te oefenen op Scherpenzeel. Na een corner voor de E5 ziet Scherpenzeel kans om te counteren. Met drie aanvallers tegen twee verdedigers komt Scherpenzeel dicht bij het doel. Gelukkig redt Damian weer. De E1 van Scherpenzeel komt nu ook in het spel en kan twee keer schieten op doel, waarvan het laatste schot naast gaat. Een corner voor de E5, genomen door Quinten, komt bij Thijn terecht die een heel mooi schot in gedachten had. Helaas ging de bal over. Scherpenzeel trapt uit en komt weer op de helft van de E5, waar weer goed verdedigd wordt door Yigit en Thijn en een paar tellen later ook door Mats. De bal komt echter niet van de eigen helft af en Scherpenzeel weet te scoren: 1-2.

De E5 wordt wakker geschud, maar toch komt er weer een uitbraak van de E1. De bal verdwijnt echter naast het doel. Even later is er een terugspeelbal van de E1 naar de keeper. Deze verdedigt uit naar de rechterverdediger, maar de bal wordt onderschept door Quinten. Hij schiet de bal naar Jenna die een megakans mist door naast te schieten. De uittrap van Scherpenzeel komt ver en de E1 krijgt alle ruimte van de E5. Met een steekpass komt de bal voor het doel, maar wordt weer uitstekend gered door Damian. Even later is het de keeper van Scherpenzeel weer die de bal uitrolt en weer wordt de bal onderschept, maar nu door Floris. Hij dolt twee man uit en schiet raak: 1-3. Scherpenzeel laat het niet op zich zitten en zet de aanval op en schiet op doelman Damian die de bal kan wegtikken. Mats verdedigt vervolgens naar de zijkant uit. Inmiddels is er al meer dan 25 minuten gespeeld en de jongens en meisje verlangen naar de rust. Een uitbal voor de E5 komt bij Floris terecht die inmiddels rechtsvoor staat. Hij komt bij de achterlijn en geeft een voorzet op Jenna die vervolgens scoort: 1-4. Na 31 minuten voetballen komt dan eindelijk het rustsignaal.

Na de rust trapt Scherpenzeel af. Her en der worden corners genomen en Thijn schiet de bal achter. Weer een aanval door het midden, Jenna naar Yigit, maar Yigit schiet naast. Een uitbal voor de E5 wordt corner gekopt, maar de bal wordt uit de corner te ver geschoten. Ook Scherpenzeel zit niet stil. Over de linkerflank komen ze bij het doel van de E5, maar daar staat Damian weer en redt de bal. Niet veel later kan E5 de zoveelste corner nemen. De bal komt voor het doel en door enig gepruts tikt een speler van Scherpenzeel de bal in eigen doel: 1-5.

De E5 blijft doorgaan. Er vinden nog twee uitvallen plaats en Yigit speelt drie man voorbij, maar helaas schiet hij tegen de keeper aan. Ook Scherpenzeel heeft er nog zin in. Door een gat in de verdediging van de E5 komen ze voor Damian te staan die gelukkig de bal weer kan redden door deze naast te tikken. De corner komt vervolgens op de lat. Ondanks het feit dat de E5 ruim voorstaat, blijft het een spannende pot waarbij beide ploegen kansen creëren. Zo komt er vanuit de verdediging weer een mooie steekpass op Floris die weer helemaal tot de achterlijn doorspeelt en een voorzet geeft op Quinten. Met een zacht tikkie rolt de bal heel langzaam over de doellijn: 1-6.

De ploegen gaan heen en weer over het veld. Julius komt op het doel af, maar schiet net te ver voor zich uit waardoor hij de bal niet op het doel kan schieten. De keeper van de E1 neemt uit en Scherpenzeel komt helemaal bij het doel van de E5 en kan zelfs scoren: 2-6. Direct wordt er weer over links naar voren gespeeld en na een schitterend schot op het doel tikt Damian de bal weer corner. De corner wordt door de E1 genomen en ze schieten raak: 3-6.

Scherpenzeel heeft het nu op z’n heupen. Er komen nog een paar uitstekende aanvallen, maar die kunnen allemaal gepareerd worden door onder ander Thijn. Nog een laatste aanval van Mats naar Prosper die vervolgens naar Quinten schiet. Helaas schiet Quinten naast. De wedstrijd wordt gelukkig afgefloten, anders was het misschien nog gelijk spel geworden. Na de dubbelcijferige overwinningen van afgelopen weken, was dit een goede graadmeter waar de E5 staat. Uw verslaggever Paul