E5 laat twee punten liggen, maar blijft bovenaan staan

Drankenspecialist de Mol

Afgelopen zaterdag speelde FC Driebergen E5 de tweede bekerwedstrijd tegen Hercules E6. Beide teams hadden de eerste wedstrijd gewonnen en aangezien Hercules een klasse hoger speelt, beloofde dit een uitermate uitdagende wedstrijd te worden.
En niet alleen uw verslaggever was meegereisd, maar ook de NOS had haar vertegenwoordiger gestuurd in de persoon van Bert Maalderink. Achteraf bleek dat zijn zoon bij Hercules speelde.

De E5 mag aftrappen en gaat zoals gewoonlijk direct op de aanval zodat Julius al heel snel op de goal kan schieten, weliswaar in de handen van de keeper. E n direct na de uittrap gaat de bal van Julius naar Thijn die vervolgens naast schiet.
In de derde minuut is er een scheidsrechtersbal. De bal wordt door Hercules opgevangen en via de linkerkant van het veld richting het doel van de E5 gespeeld. Met een strak schot gaat de bal het doel in: 1-0. Niet veel later zorgt een uitbal voor Hercules voor een gevaarlijke situatie bij het doel van de E5 waar Prosper de bal naar de keeper speelt. Dit gaat niet helemaal goed en de corner die er op volgt resulteert in een doelpunt: 2-0.

De E5 staat nu tegen een achterstand aan te kijken en dat zijn ze niet gewend. Alle zeilen moeten worden bijgezet. Julius staat nog op zijn eigen helft als hij de bal naar Yigit weet te krijgen. Yigit komt op zijn beurt bij het doel van Hercules en schiet de bal naast de keeper in het doel: 2-1.
In de zevende minuut is het Julius weer die via de linkerkant naar het doel van Hercules probeert te komen. Hij moet echter terug spelen naar Prosper die vervolgens naar Thijn speelt. Een klein tikkie naar Julius die nu op het doel schiet. De keeper vangt de bal. De tegenaanval van Hercules is succesvol als de E5 de bal niet wegkrijgt voor de eigen goal en een aanvaller van Hercules de bal via de voet van Quinten in het doel schiet: 3-1.

De E5 blijft koelbloedig en laat zich niet van de wijs brengen. Een corner voor Hercules wordt door Quinten mooi weggekopt. In de twaalfde minuut wordt de aanval weer goed opgebouwd door Damian die de bal bij Prosper krijgt, die vervolgens de bal met een tikkie aan Floris kan geven. Floris op zijn beurt geeft een mooie steekpass naar Mats, maar de bal verdwijnt via de keeper naast het doel.
Even later is het Thijn die met de bal het halve veld kan overlopen en zelfs tot schieten komt. De bal ketst echter af op het aluminium. Een uitbal voor Hercules wordt door Prosper onderschept en hij schiet de bal naar Yigit die op de keeper schiet. De wedstrijd is redelijk in balans qua aanvallen, maar de score laat dat nog niet zien.

In de negentiende minuut vindt de opbouw plaats door Floris die naar Thijn kan schieten. Thijn schiet op doel, maar de keeper weet de bal weer weg te tikken. Ook de rebound wordt door Mats niet benut. Drie minuten later is de E5 wel succesvol doordat Floris kan overspelen naar Yigit. Yigit speelt de bal naar Thijn en die pegelt de bal linksonder in de goal: 3-2.

Vlak voor rust is er nog een goede aanval van Floris die helemaal naar voren kan lopen met de bal. Hij speelt de bal af op Thijn. Met een één-tweetje naar Mats krijgt Thijn de bal weer voor zijn voeten, maar schiet vervolgens weer op de zeer goed keepende doelman van Hercules. Een paar seconden later wordt de corner voor Hercules aan de andere kant goed verdedigd en Thijn kan de bal naar Mats spelen. Hij rent naar het doel van Hercules en kan met een sliding de bal nog net linksonder in het doel krijgen: 3-3.
Een gelijkspel zou een mooie ruststand zijn, maar Hercules denkt daar heel anders over. Hercules stoomt op, maar Floris kan de aanval niet pareren en Damian staat te ver voor de goal waardoor de bal gemakkelijk het achternet van dichtbij ziet. Het staat nu 4-3 voor Hercules en de scheidsrechter fluit voor rust.

Coach Nico probeert de jongens in de rust op te peppen, alhoewel dat niet echt nodig is. De spelers van de E5 begrijpen heel goed dat Hercules een sterke tegenstander is en dat de E5 door moet blijven vechten om kans te maken op de winst.
De tweede helft begint net als de eerste helft direct weer met een aanval van de E5. Julius komt via de rechterflank bij het doel. Hij kan afspelen, maar probeert het zelf en de keeper tikt de bal op de lat. Een paar minuten later kan Quinten de bal ingooien naar Julius die weer helemaal voor het doel kan komen. De keeper kan de bal echter weer over de achterlijn krijgen.

Hercules blijft ook druk zetten en komt dicht bij het doel van de E5. Het is Prosper die de bal weg kan werken. Quinten speelt Floris aan die doorloopt en twee man uit speelt. Hij passt naar Mats die een schot op doel waagt. De bal gaat helaas over.
In de 38e minuut lijdt de E5 balverlies en Hercules kan door goed overspel de bal voor het doel van de E5 krijgen. Damian redt en de tegenaanval die daar op volgt heeft geen resultaat als Mats naast schiet. Direct daarna kan Mats wel degelijk scoren en brengt de stand op gelijke hoogte: 4-4.

Dan is Hercules weer aan de beurt. Floris verslikt zich in de bal en een aanvaller van Hercules kan op goal schieten. Damian redt en Floris herstelt weer door de bal corner te schieten. Yigit kapt kort daarna een paar tegenstanders uit en de bal verdwijnt bijna door een eigen doelpunt in het doel van Hercules. Zowel Hercules als de E5 blijven doorgaan en het is Quinten die in de 46e minuut de bal voor de voeten van Yigit kan krijgen. Yigit komt rechtsvoor het doel en geeft een hoge voorzet op Mats die de bal in het doel kopt: 4-5.
Bij deze stand mag de scheidsrechter natuurlijk wel affluiten, maar Hercules denkt daar anders over. Nadat Julius de bal bij Floris weet te krijgen, die vervolgens nog een mannetje uitdolt en weer naar Julius passt, kan Julius nog op goal schieten, maar de keeper vangt de bal en trapt de bal direct ver uit. Hercules gaat vol gas richting het doel van de E5 en kan op de valreep nog de 5-5 scoren. De scheidsrechter fluit na enkele momenten af.

Een spannende en evenwichtige wedstrijd, alhoewel er voor de E5 wellicht meer in zat met zo veel kansen. Hercules was erg blij met het punt, de jongens van de E5 enigszins teleurgesteld.

Uw verslaggever Paul