E5 neemt afstand van concurrentie

Banner Balkan Restaurant

Afgelopen zaterdag was een uitermate spannende wedstrijd voor de E5. Hoewel ze bovenaan staan in de competitie, hebben de nummers 1, 2 en 3 alle drie twaalf punten uit vier wedstrijden. Door de eerder gespeelde wedstrijden met grote cijfers te winnen, staat de E5 op doelsaldo bovenaan. Nu moesten ze tegen nummer 3, DOVO E5. Als ze nu zouden verliezen, zouden ze de koppositie kwijtraken.

DOVO staat bekend om het wat ruwere spel, maar hopelijk heeft de E5 thuisvoordeel. Het was zaak om direct druk uit te oefenen op de tegenstander.

De scheidsrechter fluit af en de wedstrijd is begonnen. De E5 neemt direct het initiatief en Yigit kan de bal op Floris spelen die via de rechterflank bij de achterlijn komt. Hij kan de bal niet afspelen op Prosper, dus gaat hij zelf maar naar binnen. Hij passt de bal naar Quinten, maar de bal komt in de kluts. Een speler van DOVO tikt de bal in het eigen doel. Na drie minuten staat het 1-0 voor de E5.
In de zesde minuut krijgt DOVO een vrije trap. Deze wordt genomen, maar onderschept door Mats die de bal kan afgeven aan Prosper. Prosper schiet op doel, maar de bal gaat naast.

Twee minuten later is het Floris die via de linkerkant de bal kan meenemen. Hij draait naar binnen toe, zoals een rechtspoot op links wel vaker doet. Voor het doel moet hij nog een verdediger van DOVO uitkappen en de bal komt nu voor zijn linkervoet. Dan maar met links schieten en met resultaat. De bal verdwijnt achter de keeper in het net: 2-0.

De E5 heeft er zin in. De bal komt weer snel op de helft van de tegenstander waar Prosper en Floris allebei naar de bal toe gaan. Ze praten echter niet met elkaar en de bal wordt opgepakt door een DOVO speler die de bal ook weer direct kwijt raakt aan Prosper. Prosper maakt de miscommunicatie goed door uiterst rechts in het doel van DOVO te schieten: 3-0.

DOVO laat het niet op zich zitten en komt ook bij het doel van de E5. De bal wordt naast getikt, maar de corner die daar op volgt blijft zonder resultaat. Een minuut later gaat de bal nog voorlangs het doel van Damian. DOVO blijft komen maar daar is Mats weer die de bal achter schiet.
In de dertiende minuut komt Prosper weer met een sneltreinvaart over rechts. Hij probeert een voorzet te geven aan Quinten, maar die kan net niet bij de bal en de bal scheert voorlangs het doel van DOVO. Even later is het Mats die weer balbezit heeft. Hij kijkt goed of hij de bal kan afspelen, maar besluit, na gezien te hebben dat er geen afspeelmogelijkheden zijn, om het van tien meter afstand zelf te doen. De bal gaat rakelings naast de verkeerde kant van de paal.

Dan komt er een uitbraak van DOVO. De aanvaller kan zonder tegenstand van de verdedigers van de E5 doorlopen, omdat de verdedigers helemaal op het middenveld staan. De aanvaller rent op de keeper af en schiet, maar Damian redt goed.
In de twintigste minuut krijgt de E5 een uitbal. Die wordt slecht opgevangen en DOVO maakt gebruik van de situatie en stormt naar voren. Julius kan de bal nog net achter tikken.

Een paar minuten later is het Mats die weer het initiatief neemt. Jenna gaat op dat moment vrij lopen op links en Mats ziet dat en schiet de bal voor haar voeten. Jenna loopt een verdediger voorbij en kijkt of ze de bal nog kwijt kan, maar besluit dan toch zelf te schieten, met resultaat. De bal verdwijnt in de rechter onderhoek en zo wordt het 4-0.

Hoewel de E5 nu een aardige voorsprong heeft, blijft het opletten geblazen. In de laatste minuut voor de rust heeft de keeper van DOVO een hele verre uittrap. Damian moet uit zijn doel komen om de bal te redden, maar mist. Thijn weet echter alsnog de bal weg te werken. De scheidsrechter fluit voor de rust.

Na de rust is het Mats die de bal met zijn buitenkant rechts de bal op de lat weet te krijgen. De rebound wordt door Jenna in het doel geschoten en de score loopt zo op tot 5-0.

Prosper komt een minuut later via de rechterkant naar voren en geeft een voorzet aan Quinten. Quinten mist de bal wederom, maar Mats kan wel schieten. De keeper van DOVO, die deze wedstrijd uitstekend keept, redt echter weer.
Het spel gaat een paar minuten heen en weer totdat Jenna in de 30e minuut de bal van afstand op de keeper afstuurt. Deze tikt de bal over het doel heen. Even later wordt Julius onderuit gehaald en de vrije trap die daarop volgt wordt door Julius zelf genomen. De bal gaat direct naar het doel, maar de keeper van DOVO weet de bal weer over te tikken. De corner is echter wel succesvol. Mats probeert het eerst, maar het is Jenna die de bal toch in het doel krijgt: 6-0.

DOVO blijft het proberen en komt weer op de helft van de E5. Ze krijgen zelfs een corner, maar die wordt door Damian weer gered. Twee minuten later wordt Yigit getackled en krijgt een vrije trap, de bal verdwijnt echter over de achterlijn. De keeper schiet ver uit en een aanvaller van DOVO probeert het vanaf twintig meter. Damian kan net niet bij de bal, maar omdat er geen andere aanvaller van DOVO klaarstond, gaat de bal achter.

Twee minuten later krijgt DOVO alsnog een corner. De corner wordt laag genomen en de bal komt in het midden voor het doel. DOVO schiet de bal met een rechte streep het doel in. Het is 6-1.

De E5 pakt de draad weer op en het is Thijn die het van afstand probeert en laag over de grond raak schiet. De 7-1 is zijn eigen verjaardagscadeau.
In de zestiende minuut mag Julius de bal uitgooien op Quinten die vervolgens samen met Floris een zeer verzorgd één-tweetje laat zien. Na de corner die hier op volgt, wordt Julius weer onder het kunstgras geveegd door een verdediger van DOVO. De vrije trap blijft echter zonder resultaat.

DOVO heeft nog twee laatste stuiptrekkingen. Een corner wordt door Yigit weggewerkt en een minuut later redt Damian nog een hard schot op doel. Hoewel DOVO goed speelde, is de eindstand van 7-1 een juiste weergave van de wedstrijd. Omdat de nummer twee van de competitie, Roda 46 E8, heeft verloren, loopt de E5 drie punten uit op de directe concurrentie. Een geslaagde voetbalochtend dus.

Uw verslaggever Paul