E6 verslaat ook SVL E1: 9-4

In een wedstrijd die lang spannend bleef, won de E6 uiteindelijk toch met een grote uitslag: SVL E1 werd met name door een sterke 2e helft met 9-4 aan de kant gezet.

Na een paar grote overwinningen was er vandaag voor onze jongens een lastigere klus. Vanaf de eerste minuten was duidelijk dat we in SVL E1 een geduchte tegenstander hadden. Met een paar handige spelers voorin konden ze het onze verdediging aardig lastig maken; Wieger, Steyn, Andres en Timo moesten flink aan de bak.

Toch kwam de E6 eerst op een comfortable 2-0 voorsprong. Twee mooie aanvallen werden door Jort en Matijn prachtig afgerond. Maar daarna werd het moeilijk. SVL E1 drong ons terug, en kreeg kansen. Maar gelukkig groeide Guus, onze keeper, uit tot man of the match. Met een aantal sterke reddingen op doorgebroken spelers, zorgde hij ervoor dat we bij rust nog voorstonden. SVL had alleen uit een corner weten te scoren: 2-1.

Net na rust werd het zelfs 2-2. Maar dat deed het team niet wankelen. Juist op dat moment gaf de E6 extra gas. Steyn, Martijn, Andres, en Timo zetten in de verdediging veel meer druk op de tegenstander. En als SVL er doorkwam was er altijd Guus, die ook in de tweede helft een paar prachtige redingen had. Voorin stichtten Jort, Wieger, Pieter en Matijn om de beurt voor gevaar voor de goal.

Prachtige steekpassjes van Matijn en Wieger werden door Jort, die heerlijk op schot was, verzilverd 4-2; en via een sterke goal van Pieter, even later, kwamen we op een veilige voorsprong: 5-2. SVL leek eindelijk op de knieen, en het combineren van de E6 lukte steeds beter. Weliswaar scoorde SVL nog 5-3, maar in korte tijd werd daarna de verdediging van SVL uit elkaar gespeeld. Via mooie goals van Pieter, Jort, Matijn en een eigen doelpunt werd het 9-3. Vlak voor tijd kon uit een mooie counter SVL nog 9-4 scoren.

Met deze eindstand blijft de E6 volop mee strijden om de eerste plaatsen in de poule!