E7: jarige aanvaller scoort hattrick!

Heiko Gorter Makelaars

Op een vroege zonnige zaterdagochtend reist de E7 af naar Utrecht, voor de 3e competitiewedstrijd tegen de E3 van DVSU. De mannen hebben er zin in. !

Met Stijn Kuin op doel, Rens, Pjotr en Simon in de aanval, en Tygo, Sven en Lucas in de achterhoede start de wedstrijd. De 1e vijf minuten tasten de ploegen elkaar af en hebben de aanvallen van FC Driebergen nog geen resultaat. En dankzij goed verdedigend werk van Lucas komt DVSU ook niet dichtbij het Driebergse doel. !

Dan, in de 5e minuut, valt het eerste doelpunt voor de E7. Rens schiet bij zijn derde aanval op het Utrechtse doel raak. Vanuit het midden knalt hij de bal mooi in de linkerhoek: het is 0-1!! Er volgen nog vijf minuten waarin Driebergen druk zet, maar DVSU goed verdedigt. Het is lastig voor onze mannen om de ruimte te vinden. Kort na elkaar vallen er echter 2 goals: de jarige Pjotr maakt 0-2 en niet lang daarna weet Jalle, nota bene met zijn rug naar het doel, de 3e treffer te maken.!

De thuisploeg baalt enorm en leeft zijn frustratie uit op de Driebergse mannen. Zo wordt Rens met een houdgreep achterover getrokken en vervolgens tegen zijn knie getikt. Gelukkig ziet de scheidsrechter alles en bestraft de overtreding met een vrije trap.!

Uiteindelijk weet Utrecht dan toch te scoren. Niet door goed aan te vallen, maar door gebruik te maken van de een gat in de Driebergse verdediging brengt de thuisploeg de score op 1-3. Driebergen laat dit echter niet op zich zitten en stelt orde op zaken. Na een voorzet van Rens maakt Pjotr zijn 2e doelpunt van de wedstrijd. Met 1-4 gaat de E7 comfortabel de rust in.! In de 2e helft neemt Driebergen direct het initiatief. Willem staat inmiddels op doel en heeft geen enkele moeite de schoten van de Utrechters tegen te houden. Toch lukt het DVSU te scoren door Willem uit zijn doel te lokken. Het is 2-4. DVSU zal echter niet meer scoren en tegen een nog grotere achterstand aankijken. De thuisploeg kom er, mede door prima verdedigend werk van Tygo, Sven en Lucas, niet meer aan te pas. Pjotr, Simon en Stijn Kuin blijken een uitstekend aanvallend trio te zijn en dat resulteert in nog 3 treffers. Simon scoort de 5e goal voor de E7, door slim gebruik te maken van een fout van de keeper van DVSU. De jarige Pjotr scoort een hattrick, na goed samenspel met zijn medeaanvallers. En vlak voor het eindsignaal weet ook Stijn Kuin nog te scoren. !

Met een verdiende 2-7-overwinning op zak reist de E7 in feeststemming naar huis.