E7 naar tweede plaats

Op een mooie zaterdagochtend treden de mannen van de E7 aan tegen de E3 van ’t Goy. Qua niveau zijn beide teams aan elkaar gewaagd, zowel aanvallend als verdedigend. Aan beide zijden zijn er voldoende kansen; vooral Driebergen weet vaak op het tegendoel te schieten. Maar door slordige passes en een onvolledige afwerking komt het niet tot scoren.

Pjotr ziet zichzelf een aantal malen voor het doel van de tegenstander, maar mist helaas. Uiteindelijk valt de 1e goal voor de E7 in de 10e minuut: ’t Goy neemt uit, maar Jalle onderschept de bal. Via Stein Kwee komt de bal bij Rens terecht, die er net is ingekomen en de bal naar Pjotr passt. Dit keer mist Pjotr niet: het is 1-0!

’t Goy laat het er niet bij zitten en valt regelmatig het doel van de thuisploeg aan. Dankzij een goede verdediging door Jalle, Tygo, Lucas en Sven worden deze aanvallen echter gestopt. En keeper Willem weet elke bal te houden.

Ook de E7 blijft het doel van de tegenstander opzoeken. Er wordt goed samen en overgespeeld, maar ook de verdedigers en de keeper van ’t Goy staan hun mannetje. De vele kansen voor Driebergen blijven daardoor onbenut. Aan het einde van de 1e helft valt dan toch de 2e treffer: een inworp van ’t Goy wordt door Simon onderschept. Hij ziet dat de keeper van de tegenstander te ver uit z’n goal komt en scoort met een prachtige lob: 2-0!

Aan het begin van de 2e helft gaat het niet goed met de E7. Met name de verdediging laat gaten vallen. ’t Goy profiteert daarvan en scoort binnen korte tijd 2 doelpunten. Maar Driebergen herpakt zich snel. En dankzij een mooie voorzet van Stijn Kuin weet Simon zijn 2e treffer te maken: de E7 staat weer voor met 3-2. Langzaam aan nemen de Driebergse mannen de regie over de wedstrijd. En hoewel ’t Goy goed tegenstand biedt en beschikt over een prima keeper, kunnen ze niet voorkomen dat er nog een doelpunt valt voor de thuisploeg. Pjotr scoort ook een tweede keer door de bal in het doel te tikken. Met een 4-2-overwinning schuift de E7 door naar de 2e plaats in de competitie.