E8 aan kop in beker

Telecombinatie Driebergen

Na de gewonnen openingswedstrijd (4-1) in de bekerpoule beleefde E8 opnieuw een overtuigende maar moeizame winst in de tweede poulewedstrijd. Met Jonathan als tegenstander was om half 9 de aftrap. Ondanks de herfstvakantie, was het team nagenoeg op volle sterkte aanwezig.

Hoewel Jonathan de eerste poulewedstrijd met grote cijfers had verloren, was in de 1e helft zeker geen sprake van een mindere of betere tegenstander. E8 zorgde zelf voor zijn eigen tegenstand.

De start was voor de E8 op zijn zachtst gezegd “zeer moeizaam” noemen. Het beeld van de afgelopen weken, dat spelers elkaar moeiteloos wisten te vinden en gemakkelijk tot scoren kwamen, was zeker in de eerste 10 minuten niet zichtbaar.

Een benutte penalty van Ayoub zorgde uiteindelijk voor een 1-0 voorsprong. Daarna leek het team pas op stoom te kunnen komen en wakker geschud te zijn voor de rest van de partij.

Nog in de 1e helft wist ook Calvin het doel te vinden zodat een ruststand van 2-0 kon worden genoteerd.

Na de rust, ruilde Skye het keepershirt voor het spelersshirt met Calvin. Pas toen werd het krachtverschil tussen partijen tot uitdrukking gebracht. Doelpunten van Koen, Pieter en een meer dan zuivere hattrick van Skye (maar liefst 4 doelpunten) en een doelpunt van Jonathan op de valreep, leidden toch tot een verdiende einduitslag van 8-1!

Deze uitslag zorgt ervoor dat in de poule de 1e positie gedeeld wordt met Woudenberg. Die laatste heeft een beter doelsaldo. De laatste poulewedstrijd moet de beslissing gaan brengen. Dan staan namelijk FC Driebergen en Woudenberg tegenover elkaar op het veld.

Sander