Een avond vol Panini-plaatjes bij elkaar

Kapsalon Rob

Traditiegetrouw is de laatste donderdagavond van het kalenderjaar gereserveerd voor een wedstrijd tussen de cracks die door de jaren heen op de zondag te bewonderen waren.

De meeste coryfeeën houden deze avond standaard vrij in de agenda, waardoor een Johan Prins foto een collector’s item wordt voor de liefhebbers van hogeschoolvoetbal. Want zeg nu zelf, als u de foto hierboven bekijkt dan weet u dat het huidige eerste elftal een flinke kluif zou hebben aan deze line-up (weddenschappen afsluiten bij huisbookmaker Adema).

John Evers, organisator, gastheer en verdeelsleutel deze avond moet het (volgens hem onbewust) wel interessant geleken hebben hoe verdedigers zich staande houden tegen een surplus aan aanvallers. Het team van John (groen-wit horizontaal) kende de volgende namen: Jeroen van de Brink, Michel Verhoeff, Henk van den Hoeven, Paul Hofwegen, Keltie Onwezen, Patrick Veltman, Rens Weijers, Jeffrey Veenendaal, Maurice van Rheenen, Arjan Bannink, Erik Hoogerwerf, Peter Adema en John Evers zelf.

De deur van de kleedkamer van team blauw-wit verticaal werd bij voortduring door verdedigers geopend: Gert van Dijk, Gert Stijnvoort, Sander van Elst, Willem de Bruin, Ronald Mijnhart, Bas Bruining, Erwin Veltman, Jeroen Zomerman, Matthijs de Winter, Roy Bies, Maarten Hoevers, Aissam Malek en Sjaak Marchal als enige echte aanvaller. Met Fred van Ginkel aan de vlag en Hans van Vught op de fluit kon het spektakel los gaan.

Vlotte combinaties, steekballetjes, crosspasses, het hele palet werd tentoongespreid door de groen-witte aanvallers. Maar potten breken, dat lukte niet, want de verdedigers waren van hetzelfde kaliber. Het fanatisme van Mijnhart hield de gelederen bij elkaar, Bruining roste regelmatig de bal richting zijn huis (in Arnhem), de bal aan een touwtje bij Malek en tussendoor counterden de blauw-witten zonder poespas. Mourinho versus Guardiola.

Een lang verhaal lekker kort: blauw-witte counter 0-1. Groen-witte Schwalbe 1-1. Blauw-witte blunder 2-1. Blauw-witte aanvallen 2-2 en 2-3. Een avond vol Panini-plaatjes bij elkaar. Gelukkig Nieuwjaar!