Een mooi bericht over ons damesvoetbal

Even een mooi bericht over ons dames voetbal en met name MO17-2. Na een nieuwe samenstelling begin van dit seizoen was het even wennen aan elkaar en het niveau 2e klasse, in de eerste wedstrijden was dat ook te merken aan de uitslagen 5 wedstrijden op rij gelijk spel.

Onze team manager Eva Boer spoorde trainer Willem Schalkwijk en coach Erik van Andel aan om fanatieker te trainen en met name in de wedstrijd hoog te storen en de tegenstanders vast te zetten op hun eigen helft. Achterin staat het solide met keeper Annabel, links Zoë, laatste vrouw Laura en voorstopper Jilles en rechts Omaima, we hebben slechts 9 goals tegen, het minste van al onze tegenstanders.
Op het midden veld hebben we een steeds beter spelende Juliette, Nadia, Danique, Ania, Xanne, Eline en Olivia. Wat in de voorhoede opvalt is de progressie en balvastheid van Tess het goeie inpassen van Indy de gedrevenheid van Lisa en de prachtige goals van Esmee.

Er was echter meer nodig voor een overwinning. Coach Erik beloofde inloopshirts bij een overwinning en zie daar, de meiden stegen boven zichzelf uit en versloegen de koploper met 6 – 0. Indy had al tijdens de wedstrijd de kleuren combinatie bedacht waarna het team eensgezind zwart met fel roze bestelde. En toegegeven ze hebben smaak.

De mooiste prestatie van het jaar is de vriendschap die tijdens het seizoen is ontstaan en het plezier in het voetballen. Meiden we staan nu tweede en kunnen zelfs nog stilletjes hopen op het kampioenschap, maar …. dan wordt de druk wellicht te groot, nu heel FC Driebergen jullie kennen en wellicht zullen volgen.