Een oude-wijven zomerdag… (ZON2)

Banner Dirk Makelaars

Zondag 15 oktober 2017….Een datum die de boeken in gaat als een echte oude- wijven-zomerdag….zowel meteorologisch….maar (helaas) ook voetballend…

Allereerst maar even wat uitleg over de oude-wijven-zomer…De oorsprong hiervan ligt in Noor-Amerika…Ook wel Indian Summer genoemd. De Indian Summer staat voor een periode waarin het voor de tijd van het jaar, de herfst, erg warm is na een periode waarin het juist koud, kil en herfstachtig was. Door een hogedrukgebied komt de wind in plaats van het oosten tijdelijk uit het westen waaien…..en dat levert de warme lucht op…En dit was afgelopen zondag ook op sportpark

FC Driebergen het geval…met als gevolg een heerlijke derde helft voor de helden van Zondag 2…..heerlijk buiten in het zonnetje…..een heerlijk glas bier voor de neus….overdenkend en napratend over de verloren wedstrijd tegen de mannen van APWC 3 uit Amersfoort. Een echt oude-wijven-zomerdag….genietend van het heerlijke weer….De wedstrijd zelf moesten we maar gauw vergeten….

Net voor 11.00 uur zondagochtend……eventjes nog een warming-upje  van een paar minuten….even de heupjes los….balletje aan de voet ….beetje passen en schieten…Het “life is life” van Opus schalde nog net niet over het sportpark, maar sommige van onze helden, met name Fedde Bakker, had dit fameuze lied zeker in z’n hoofd. Als een eigentijdse Maradona hield onze Fedde Bakker het balletje subtiel hoog tijdens het opwarmen van de spieren… en dat nog eens gecombineerd met een soort van solistisch paringsdansje….alleen het ritmisch klappen in de handen ontbrak eraan, maar de gelijkenis met good old Pluisje was zeker te bespeuren. Al met al beloofde het ons veel goeds…dachten we….

Vlak voordat onze huis-scheids Adriaantje van Barneveld de wedstrijd wilde doen starten mochten de helden van Zondag 2 eerst nog even op de foto. Huisfotograaf van Zondag 2, Johan Prins, had z’n statief en camera al klaarstaan voor een mooie teamfoto. Shirtje in de broek, lach op het gezicht en even verlekkerd kijken in de loop van een uit de kluiten gewassen lens…zo moeilijk kan het niet zijn. En dat was het voor de meeste van ons niet…maar als we de teamfoto bekijken zien we wat de aantrekkingskracht van een kantine… met bar …allemaal met je kan doen…We noemen hier verder geen namen, maar als we de foto bekijken, snappen we het allemaal…..of niet Kees.

Afijn…eindelijk was het zover…..de wedstrijd kon beginnen….de eerste topper op papier..Beide teams op het veld hadden nog geen verliespunten in de competitie geïncasseerd..Het fluitsignaal van Barney voor het begin van de wedstrijd schalde over het sportpark.

De mannen van zondag 2 kwamen goed uit de startblokken. Met een hoog baltempo… veel druk naar voren en een ijverig hardwerkend middenveld kon een eerste doelpunt niet uitblijven. Kansen van Aad en Daan werden in het eerste kwartier helaas niet benut. Na een half uur spelen was het dan zover…Onze Maradona van de warming-up, Fedde Bakker,  dook aan de rechterkant de diepte in en trok met bal en al het zestien meter gebied in….enne geen zelfzuchtigheid dit keer… maar met een strakke pass voorlangs het goal bediende Fedde Diego Bakker onze goalgetter Aadje..die de bal…na eerst het lederen objectiel subtiel te hebben gecontroleerd….fraai inschoot. Hupsakee 1-0 !! Lekker!

Meerdere kansen kwamen er nog voorbij om de magere voorsprong van 1-0 uit te breiden maar de goedleidende leidsman van Barneveld vond het welletjes en had zin in een kopje thee.  Rusten dus.

En toen……..ja….. en toen begon de tweede helft….In de inleiding hadden we het er al over gehad….de oude-wijven-zomer..Door een onbekend hogedrukgebied kwam de wind in plaats van het oosten deze keer 45 minuten lang uit het westen….figuurlijk natuurlijk….De hoge druk werd in de tweede helft namelijk veroorzaakt door een sterk spelend APWC die het geloof had de wedstrijd te doen keren..Dit resulteerde  al snel  in een fraaie tegengoal…De stand was weer gelijk getrokken. Nummer twee van APWC volgde vrij snel….Door een mooi schot van APWC lag de bal weer achter Brinkie in de touwen. Brinkie, onze betrouwbare sluitpost, kon hier overigens helemaal niets aan doen. Het was het collectief van de zondag die al tijdens de wedstrijd, met name in de tweede helft, met het hoofd bij het bier zat. 25 graden in oktober, heerlijk zonnetje, strakblauwe lucht…wie verzint het ook. Tuurlijk…een enkeling  daar gelaten, maar we weten allemaal dat we met z’n allen een wedstrijd over de meet moeten trekken…Helemaal tijdens zo’n topwedstrijd tegen APWC. Een onverschrokken en altijd hardwerkende Arjen kan het natuurlijk niet in z’n eentje bolwerken. Dat de 1-3 ook nog viel lag dan ook meer in de lijn der verwachting dan dat wij de aansluiting zouden maken….

Eindstand 1-3…Wat een oude-wijven-zomer tweede helft…maar goed….Voetbal is fun…Voetbal is ook de derde helft….En de derde helft…..daar waren we op deze zondag dan weer heer en meester in……en dat met grote dank aan…inderdaad…we raden het al…de oude-wijven-zomerdag van zondag 15 oktober 2017.

Met sporieve en dorstige groet,
Nummer 11