Een weekend vol hoogte- en dieptepunten

Heiko Gorter Makelaars

Een weekend vol hoogte- en dieptepunten, waar vreugde en verdriet werden gedeeld.

Het weekeinde startte uitstekend, toen MO11-2 na een half jaar als kanonnenvoer te hebben gefungeerd, in een lagere klasse meteen in de Clasico tegen DEV dubbele cijfers genoteerd: 0-12 in het hol van de leeuw. Waarom Mo11-2 hoor ik denken. Drie van de jonge schutters zijn offspring van de linkshalf, de linksbuiten en de spits. Een opsteker voor het vaderhart, want ook jong grut baalt stierlijk als er verloren wordt en wat verliezen betreft hielden zij gelijke tred met Zondag 2.

Het grootste verlies werd geleden in de familie van Kobe Bryant (41), een basketbalgrootheid (LA Lakers) die met onder meer dochterlief het leven liet na een fatale helikoptervlucht. Vaders en dochters …

Verliezen op voetbalgebied, dat lukte PSV (wederom), maar zelfs Ajax gleed uit op de eigen mat tegen het gretige Groningen. Tel de soepele winst van Feyenoord daarbij op en u weet, voer voor discussie voor de aanhang.

Groot verlies werd geleden in dit weekend toen het slangenmens van Oranje ‘78 en Anderlecht, Robbie Rensenbrink (72) het leven moest verlaten. Voor altijd vereeuwigd met de paal, het verschil tussen winst en verlies op het allerhoogste niveau.

Op het allerlaagste niveau werd winst aangetekend. Niet alleen door de twee treffers van Bakker L. (Lambert) wat uiteindelijk tot de tweede zege dit seizoen van Zondag 2 leidde, doch tevens door de terugkeer van onze eigen sniper, Adema. Na 9 maanden revalideren kon Aad weer 90 minuten aan de bak (vorige week nog een helft). Met Aad werd ook Van Ginkel weer wat blijer, ons eigen slangenmens. Als vanouds dribbelde Fred de opponent naar een zenuwinzinking en zorgde met zijn befaamde inswinger dat Lambert middels zijn (eveneens handelsmerk) sliding de 0-1 kon aantekenen.

Adema zette een kwartiertje later met een listig steekpassje Bakker L. vrij in de zestien, die na een klein (slal)ommetje de 0-2 binnenschoot. Na 87 minuten speeltijd was het voorbij voor tegenstander Houten (inmiddels 1-2, na een fraaie trekbal via de kruising), die hun rechtsbuiten verloor na een ongelukkige valpartij. De bovenarm deed het niet meer, Stoltenkamp nog wel.

Zondag 2 won, maar verloor tijdens zijn invalbeurt ook Bakker F., die cynisch (en vakkundig) werd afgezaagd, nadat hij zijn man was gepasseerd. Tel daarbij de blessure van het stamhoofd Verhoeff, vorige week de kniebanden verrekt, en het thema van dit verslag zal u niet zijn ontgaan: winst en verlies.

De winst werd mede mogelijk gemaakt door: Van de Brink, Van der Grift, Van Elst, Bies, Verhaar, Bannink, Onwezen, Hoevers, De Bruin