Een zomerse galavoorstelling

van Raalten Bouwadvies

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen t’Goy op het programma. Zoals onze vaste volgers weten was de uitwedstrijd verre van soepel verlopen. Casper heeft nog steeds geen idee wat er toen gebeurd is en we verloren van een sterk spelend team met 4-2. We waren gewaarschuwd.

Volgens coach Rook zit een 2de plek er nog steeds in als we 3 van de 4 laatste wedstrijden winnen. Laten we nu net nog tegen de nummer 1,2 en 4 moeten spelen. Maar hoop doet leven. Nu was de coach sowieso in zijn nopjes want hij wist al vroeg in de week dat hij genoeg mensen had!

We begonnen met de volgende 11: Evers, Mo, Mike, Bjorn, Arjan, Bagdad, Albin, Sem, Pim, Mazlum en Kevin. Ware het niet dat Mo en zijn vrouw, volgend jaar altijd welkom als verzorgster, nog even opa op moesten lappen en daardoor net te laat waren. Hierdoor nam Ibi zijn vertrouwde plek op rechtsback over.

De wedstrijd begon goed, Driebergen had de bal en speelde prima rond. Al snel bleek dat de tegenstander een paar goede spelers van de heenwedstrijd niet had meegenomen en daardoor zoekende was. Na wat kleine kansen en het letterlijke ‘geen wolkje aan de lucht’ gevoel werden we wakker geschud door een doelpunt van t’Goy. Blijkbaar hadden we dit nodig want hierna kregen onze mannen het echt op de heupen. Met extra aanmoediging van Jeffrey en Marco begon een middag vol prachtig voetbal. Pim, Kevin, Mazlum tikten rond als het Barcelona onder Guardiola en de verdediging was net zo solide als die van het huidige Feyenoord. Het duurde dus ook niet lang of de gelijkmaker was een feit. Kevin schouderde een strakke voorzet prima binnen.

Hierna een tegenvaller toen Bagdad er achter kwam dat zijn benen geen match meer zijn voor de stalpoten van onze tegenstander. In een prima blok van 2 kanten delfde hij het onderspit en moest helaas naar de kant. Hier zat Elmar een soort van klaar om in te vallen. Hij was alleen iets te dronken geweest de dag ervoor en vergat in de rest van de eerste helft eigenlijk alles wat met voetbal te maken had.

Ondanks dat hielden Mike Senesi en Bjorn Trauner samen met de veel opkomende Arjan Malacia en Ibi Geertruida het achterin prima dicht en waren ze goed in staat om de wedstrijd te consolideren waardoor de rest even op adem kon komen. Coach Rook, welke ondertussen 50 shades of brown had ontvangen van de zon tijdens het vlaggen, genoot met volle teugen. Met een terechte voorsprong werd dan ook de rust gehaald.

Kubi viel de 2de helft in en de mannen gingen verder waar ze gebleven waren. De tegenstander vond het wel goed en liet Driebergen tikkie takka voetbal spelen om bij te watertanden. Ook Elmar was ondertussen wakker en begon met scoren waardoor we snel uitliepen naar een 4-1 voorsprong. Niks aan de hand. T’Goy gaf nog heel af en toe een speldenprikje waarvan er een leidde tot een vrije trap van een meter of 25. Waar ze nog vrij weinig goed gedaan hadden wist de speler deze bal prachtig te raken waardoor hij snoeihard onderkant lat voorbij Evers vloog. Hier was hij kansloos, voor de rest had hij weer een paar prachtige ingrepen. Wederom was dit een motivatie voor de lokale FC en met wat wisselingen bleven ze doorgaan met verzorgd en aantrekkelijk voetbal. Mazlum, welke linksvoor stond maar door Arjan geen 1 keer gezien is op die positie, dartelde als een vrolijke hinde over het veld. Pim gaf passjes welke preciezer waren als de stoten van Dick Jaspers en Albin, Ibi en Kubi speelden het spelletje vrolijk mee. Bij de tegenstander was het nu helemaal ingestort. De aanvoerder, welke niet heel goed was, gaf dan ook iedereen de schuld behalve zichzelf om te boel op zijn wijze nog wat op te peppen maar dit mocht niet baten. Kevin en Elmar kregen kans na kans waardoor er uiteindelijk een welverdiende 8-2 op het scorebord stond.

Zonder onze aanvoerder, welke een ontzettend leuk weekend met zijn schoonfamilie had, hebben we de eerste horde met een prachtige sprong genomen. Aangezien het doelsaldo ook nog interessant kan zijn is dat een welkome bijvangst. Volgende week staat de derby tegen DEV op het programma. De 2de horde in de strijd om de 2de plaats.