Eenvoudige zege FC DRIEBERGEN 3

Er zijn van die wedstrijden waarin je al vanaf het eerste begin weet dat het goed zit. De uitwedstrijd tegen het vierde elftal van het Houtense Delta Sports was zo’n wedstrijd.

Op het moment dat verstokte linksback Schapapa gemakkelijk voor zijn man kwam en met een quasi-nonchalant buitenkantje links das Kroonfantoom diep stuurde, wist een ieder dat het een mooie middag kon worden.

FC Driebergen 3 tikte er lustig op los en stuurde de Houtenaren bij voortduring van het kastje naar de muur. El polla humado calvo Thijs zag spits Ali diep gaan en bediende hem met een lange bal op maat. Ali stormde de zestien in en net  voor hij wilde uithalen werd hij neergehaald. Een terechte penalty volgde. Specialist Dennis vd B. fungeerde als scherprechter en stuurde de bal onhoudbaar de linkerhoek in, 0-1.

De tweede treffer liet niet lang op zich wachten. Ali weigerde zich rechts in de zestien van de bal te laten zetten en legde goed af op de inlopende Jeffrey. Waar menigeen een kapbeweging gevolgd door een fraaie maar o zo ineffectieve bananenstift verwachtte, verraste l’art pour l’art voetballer Sjoffer vriend en vijand door klinisch binnenkant paal binnen te schieten, 0-2.

Op naar het derde doelpunt. Een overtreding rechts op het middenveld werd bestraft met een vrije trap. Rechtshalf Giro schaarde zich achter de bal en gaf deze hoog voor bij de tweede paal. Hier stond Dennis vd B. klaar om de bal van Giro een passend vervolg te geven. Vd Berg had twee opties. Of de bal blind op goal janken, of de bal afleggen op de wederom goed inlopende Blaf. Dennis vd B. koos voor de laatste optie. Jeffels liet deze buitenkans niet aan zich voorbij gaan en tikte de bal eenvoudig in het doel, 0-3.

Enkele minuten later stoomde Giro vanaf rechts op richting achterlijn. Ongeveer daar aangekomen had hij de intentie de bal via een hoge voorzet bij Ali te krijgen. Zijn ventieltrap deed de bal echter een andere baan beschrijven, waardoor deze op magnifieke wijze onhoudbaar in de verre hoek vloog, 0-4.

De doelpuntenhonger van het lachende derde was nog niet gestild. Edwin begon aan een solo door het midden en werd onreglementair gestuit. Een vrije trap was het logische gevolg. Dennis vd B. wierp zich op als vrije trapnemer. Zijn vrije trap zeilde mooi over de Houtense muur en verdween hoog in de rechterhoek, 0-5.

Na het vijfde doelpunt deed FC Driebergen 3 een stapje terug, waardoor het spel wat inzakte. Door eigen slordigheden en een paar risicovolle uitgooien van keeper Martijn werd Delta Sports aan een aantal corners geholpen, die gelukkig geen van allen tot tegendoelpunten leidden.

Vlak voor rust lukte het de Driebergenaren weer orde op zaken te stellen. Schaap passte  Jeffrey halverwege de Houtense helft in. Sjof speelde zijn tegenstander zoek en met een buitenkantje rechts gaf hij de bal mee op de via rechts opkomende Dennis vd B. De topscorer van het lachende derde aarzelde niet en haalde snoeihard uit. De bal sloeg voor de zesde maal tegen de touwen, 0-6.

Aan de ene kant een mooie stand om mee te rusten, aan de andere kant ook niet. Probeer maar eens tijdens de rust de scherpte te bewaren als je met zes doelpunten voorstaat. Helemaal als je ook nog eens urinekleurige ranja voorgeschoteld krijgt in plaats van de gehoopte fair trade ginseng thee. Maar goed, allemaal luxe problemen. In de rust werd ook nog eenmaal gewisseld, Van der Mispel kwam erin voor Schaap. De aan zijn stuitje geblesseerde Kooi bleef nog even langs de kant.

Geheel in lijn met de verwachtingen begon FC Driebergen 3 veel te slap aan de tweede helft. Delta Sports 4 kreeg zodoende ruimte om gevaarlijk te worden. Hierbij werden zij in het zadel geholpen door vlaggenist Schaap. Terwijl Delta Sports aan een van hun weinige serieuze aanvallen begon, stond Schaap met de handen op zijn rug een voorbij trekkende vlucht regenwulpen te bewonderen. Hierdoor merkte Schaap niet op dat de Delta Sports spits in buitenspel positie werd aangespeeld en daardoor met een lichte voorsprong op Edwin richting goal kon rennen. In de zestien aangekomen schoot de spits de bal langs Martijn, 1-6.

Het spel van FC Driebergen 3 bleef ook na de tegengoal slordig en er werd veel onnodig balverlies geleden. Toch lukte het de Driebergenaren nog enkele kansjes te creëren via Kroon en Ali. Ook Jeffrey kreeg nog een goede kans. Zijn ouderwets lekkere punter vloog echter net over.

Het werd zo langzamerhand tijd de laatste Driebergse troef uit te spelen. Kooi kwam het veld in voor rechtsback Te Laat. Kooi ging ‘op zes’ spelen, zodat Patrick naar rechtsback verhuisde. Een minuut later verrekte laatste man Thijs zijn bilspier en moest het veld verlaten. Schaap maakte hierdoor zijn rentree. Maar omdat Patrick de positie als laatste man van Thijs overnam, werd linksback Schaap rechts achterin geposteerd. Al gauw besefte Schaap dat de zijlijn zich aan de verkeerde kant van hem bevond en dat het voor het spel van de Driebergenaren handiger zou zijn als rechtsback Te Laat weer gewoon rechtsback zou gaan spelen. Schaap liet zich dus weer wisselen voor Bas Te L.

Het wisselrondje had een zuiverend effect op het spel van de Driebergenaren. Het lukte weer om acceptabele combinaties op de mat te leggen. Jef en Dennis vd B. gingen een dubbele één-twee aan. Na de eerste één-twee gaf Dennis vd B. vanaf rechts een hoge bal richting penaltystip op de aldaar in de lucht hangende Veenendaal. Met zijn hoofd hamerde Jeffels de bal vervolgens lekker binnen, 1-7.

Soms is de weg ergens naar toe zo mooi dat het bereiken van de eindbestemming er niet meer toe doet. De mooiste aanval van de wedstrijd eindigde niet in een doelpunt, maar dat maakte eigenlijk al niet meer uit. Na een oogstrelende één keer raken reeks onder regie van Kooi en met artistieke medewerking van Giro en Jef, belandde de bal uiteindelijk rechts voorin bij Dennis vd B. Vanaf deze plek gaf hij een lage strakke voorzet op de bij de tweede paal vrij gelopen Giro. Helaas was de voorzet net te strak om door Giro ingetikt te kunnen worden.

Zeven doelpunten maken in één wedstrijd is al leuk,  acht doelpunten maken in één wedstrijd is natuurlijk nog leuker. Tegen het eind van de wedstrijd begon Jeffrrey aan een door Rob Burgwal aangeleerde dribbel, die hem tot in de zestien deed belanden. Hier kreeg Sjof genoeg ruimte om eens rustig uit te halen. Met een geplaatst schot in de linkerhoek scoorde Jeffrey voor de vierde maal deze wedstrijd en tekende daarmee de eindstand van 1-8 aan.

Door deze tweede overwinning op rij voert het lachende derde momenteel op doelsaldo de ranglijst van de reserve vierde klasse 418 aan. Aankomende zaterdag wacht een bekerpot. Wederom in Houten en wederom tegen Delta Sports. Alleen is de tegenstander dan het zevende. Eens kijken of zij meer tegenstand kunnen bieden.

Opstelling: M. de Laat, B. Te Laat (D. Kooi), E. Schenkels, T. Wieringa (M. Schaap, (B. Te Laat)), M. Schaap (A. vd Mispel), P. Schenkels, L. Fonteijne, E. Kroon, A. Mani, D. vd Berg, J. Veenendaal