Eerste bekerwinst FCD

In een matig gespeelde wedstrijd heeft FC Driebergen zijn 1e wedstrijd in de beker gewonnen van een stevige tegenstander Schalkwijk 1-2. Een veel sterkere FC Driebergen heeft deze wedstrijd verzuimd om grotere afstand te nemen van zijn tegenstander. Er werden weer zeer veel echte kansen om zeep geholpen een euvel in veel wedstrijden van de FC. Maar er waren ook pluspunten soms met direct de bal te kaatsen en snel tempo maken splijten menig aanval door de verdediging van Schalkwijk maar zonder het gewenste resultaat .Rust 0-0 Een 2e helft met kevin Dame voor Mathijs Brink en later nog Marco v/d Klift voor Lucas v/d Hengel als wissels begon FC Driebergen direct al met snelle aanvallen het vijandelijke doel te vinden. Wat leidde met grote kansen van de goed spelende Robin Notenboom en Dobias Aldenkamp.

Maar het was Kevin Dame die in de 48e min de eerste kreeg 52e min was het Jelle Adema met een verkeerde kopbal maar uiteindelijk werd het toch 0-1 uit een mooie afstand schot van Dobias Aldenkamp in de 53e min.

In de 65e minuut een schitterende aanval van FC Driebergen uitstekend afgerond door Robin Notenboom 0-2. Hierna was het prijs schieten op het doel van Schalkwijk maar helaas zonder verder resultaat en zoals vaak kwam de tegenpartij er met snelle counters uit wat soms voor hachelijke situatie leidden voor het doel van Michel van Bruggen wat ook in de 73e min leidde tot de aansluitingstreffer van Schalkwijk 1-2.

En toch had er een groter uitslag ingezeten als de vele kansen benut werden. Voor Schalkwijk, waar ook het vizier niet op scherp stond, kwam het einde met nog wat kansjes op de gelijkmaker. Al met al een verdiende overwinning voor FC Driebergen die alleen veel groter had moeten uitvallen. Dinsdag as 27 augustus de 2e bekerwedstrijd tegen onze buren Saestum uit Zeist aanvang 19.00 op ons vernieuwde hoofdveld.