Eerste competitieoverwinning MO15-1!

Na twee keer gelijkgespeeld te hebben waren we er klaar voor. We zeiden het vorige week al tegen elkaar, de volgende wedstrijd gaan we winnen!
We speelden deze wedstrijd uit tegen Woudenberg M015-1, ook deze ploeg had iets goed te maken na twee verloren wedstrijden.

Beide ploegen waren goed op dreef en creëerden kansen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Na 10 minuten spelen kwam Driebergen beter in haar spel en zette de tegenstander steeds meer onder druk, maar de bal wilde er maar niet in. De bal ging net naast of de tegenstander werkte op het laatste moment de bal weg. Ook de keeper van de tegenstander stond danig in de weg. Uiteindelijk lukte het Frederique net voor rust met een mooie schijnbeweging langs de verdediging te komen en daar was de 0-1!

In de rust bleek onze reserve keeper Roos toch te veel last te hebben van haar duim en ja wie gaat er dan keepen? Onze vaste keeper Annabel mocht nog niet keepen vanwege haar blessure en dus richten wij onze ogen op Eefje die eerder bij MO13 ook wel eens keepte, maar ja dat was wel een kleiner doel. Met enige zenuwen in haar lijf wilde ze de uitdaging wel aangaan als de andere meiden beloofden dat ze niet veel hoefde te doen op doel. Dat wordt dus hard werken door de achterhoede. Maar dit kan je aan Naomi, Mare, Ania en Isa en Madelief wel overlaten. Na even een paar extra minuten om Eefje op te warmen voor ze op doel gaat, gaan we toch enigszins gespannen de tweede helft in.

Deze zenuwen blijken ongegrond want de meiden leveren goed werk en we domineren het spel in de tweede helft. Op het middenveld zijn Juliette, Myrthe en Olivia keihard aan het werken, terwijl Eline, Annabel en Frederique de ene na de andere aanval op doel inzetten. In een mooie aanval knalt Eline de bal vanaf de linkerkant in de netten, maar helaas het doelpunt wordt afgekeurd want we stonden buitenspel. Nog geen 5 minuten later maakt Eline dit goed, door nagenoeg dezelfde actie nogmaals uit te voeren zonder buitenspel, 0-2 is een feit!

Ook de tegenpartij kwam af en toe op onze helft maar de verdediging hield woord aan Eefje en zorgde voor een ijzersterke verdediging, alleen raakte Naomi tijdens zo’n verdediging geblesseerd aan haar enkel, doordat de bal tijdens de vlucht haar enkel deed omklappen. Gemma zorgde voor verkoeling aan haar enkel, terwijl Isa haar plek innam op het veld.

Ook voorin een blessure ditmaal Frederique met een bekende blessure aan haar enkel, Naomi was ondertussen weer redelijk pijnvrij en wilde nog wel even voorin spelen. En na een hoekschop van Naomi en wat heen en weer spelen weet Mare vanaf een flinke afstand de 0-3 er echt keihard in te schoppen, de keeper was kansloos tegen dit geweld!

Een prachtige eindstand van een mooie wedstrijd! Door deze winst stijgen we goed in de competitie en staan nu 6de. Op naar de volgende wedstrijd zaterdag thuis tegen de koploper GVVV MO15-2