Eerste competitieoverwinning voor MO13-1 in nat Culemborg

Dat was even wat anders op zaterdag 30 september. MO13-1 werd pas om 12.15 uur op een voetbalveld verwacht. En dat voetbalveld bleek een zogenaamd pupillenveld te zijn. Als het 2/3 van een half veld was, was het veel. De toegezegde droge periode van 12.00 tot 14.00 uur bleek ook al niet te kloppen. En Febe was te ziek om te spelen.

Toch kwam alles goed. Of eigenlijk meer dan goed want een sterke tweede helft (waren de speelsters inmiddels aan het kleine veld gewend: het leek er wel op) leverde een mooie 5-3 uitoverwinning op Vriendenschaar MO13-1 op.

Met Kiki en Berber als invalsters (en met een 3-1 overwinning op DOVO MO11-1 al in de tas), een verlate Rabia en onder leiding van aanvoerster Elaine lieten de eerste 20 minuten een rommelige wedstrijd zien. FCD was opties sterker en Vriendenschaar scoorde .. in het eigen doel toen de keepster de bal keihard tegen een eigen verdedigster aanschoot. Er waren kansen over en weer waarbij Bieke en Phine het net niet wisten te vinden en keepster Amber haar doel netjes schoonhield.

Inmiddels ging het steeds harder regenen en scoorde Vriendenschaar de 1-1 en nog later zelfs de 1-2. De ruststand was na exact 30 minuten en 1 seconde !! echter 2-2 omdat vanuit de verdediging via Anouk naar Elaine een mooie diepe pass werd gegeven op Bieke die daar wel raad mee wist.

Na rust en de omzettingen van voren naar achteren en vv was Elaine scherp voorin (3-2 en 4-2 met mooie assist van Rabia) en Amber nog steeds sterk op doel. FCD was duidelijk beter en vijf minuten voor tijd scoorde Sonne net weer vers in het veld de 5-2. Jasmijn was met een mooie actie en schot dichtbij de 6-2 maar Vriendenschaar scoorde de 5-3. En de tijd tikte deze helft wel door naar 31, 32 minuten.

De aansluitingstreffer van Vriendenschaar bleef echter uit en onder lichte druk vanaf de kant floot de scheidsrechter af. Het was ook wel (nat) genoeg geweest en aantekeningen plus stopwatch waren nog moeilijk leesbaar. Voor een keer waren er weer strafschoppen die onze vriendinnen uit Culemborg aanmerkelijk beter namen (2-7). Het maakte de overwinning des te mooier.