Eerste competitiepunten voor vrouwen 2

Vrouwen 2

FC Driebergen heeft zaterdag de eerste drie punten van deze competitie binnen gehaald. De vrouwen wonnen in een uitstekende thuiswedstrijd met 3-2 van VOP uit Amersfoort.

Hoewel Laura Stekkinger (blessure), Kaya Gaikhorst (blessure), Cheryl van het Nederend (stage) en Sophie Robbers (ziek) gemist werden, ging FC Driebergen vol vertrouwen de eerste thuiswedstrijd van deze competitie in. Met drie nieuwe speelsters (Sarissa Smit, Marielle van de Valk en Conny Snijders) in het team was er afgelopen donderdag hard getraind om ook dit weekend beter voor de dag te komen als in het vorige weekend waar in teleurstellend werd verloren van VRC.

Hoe anders was het op deze zaterdag. Al na 40 seconden schoot Amal Elkachouti op weergaloze wijze in de touwen: 1-0. Echter, gemakkelijk werd het niet. Ondanks goed positiespel waarbij de bal goed werd rondgespeeld werden er door FC Driebergen niet heel veel kansen meer gecreëerd. “Dan maar eens van afstand,” dacht Femke Middeldorp, waarna zij de bal hard en hoog in de goal schoot. Daarmee kwam de stand, vlak voor rust, op 2-0.

In de tweede helft deed VOP iets terug en werd het 2-1, maar had FC Driebergen het betere spel. Er werd uitstekende aanvallend gespeeld door de voorhoede die op dat moment bestond uit Mees, Ezgi en Amal. Maar ook toen later Amy inviel liep het aanvallend als een trein. Toch was het eerst Ezgi die, al vallend, de 3-1 maakte tot opluchting van FC Driebergen.

Hoewel FC Driebergen de wedstrijd op dat moment volledig onder controle had, werd er niet gescoord. Toen een kleine tien minuten voor tijd de 3-2 viel, werd het dan ook nog even spannend. Echter, de terechte overwinning was een feit toen de uitstekend fluitende scheidsrechter Van de Burgt de wedstrijd eindigde.

Het spel van FC Driebergen vrouwen 2 is een compliment waard. Zonder uitzondering speelde iedereen een prima wedstrijd. Ook positief is het uitstekend verlopen debuut van de drie nieuwkomers in de ploeg. Op dit moment staat het team op de vierde positie op de ranglijst.

Vrouwen 2