Eerste competitiewedstrijd loopt uit op een teleurstelling tegen Saestum

Heiko Gorter Makelaars

Een wedstrijdbeeld van 2 gezichten, een heel leuke gelijk opgaande strijd met wat meer mogelijkheden voor FC Driebergen in de eerste helft. Een sterk begin van de thuisclub met al in de eerste minuten 2 hoekschoppen wat niets opleverden. De eerste aanval van Saestum kwam in de 7e minuut en werd direct ook gevaarlijk maar meer dan een hoekschop leverde dat niet op. Eén minuut was het wel direct raak, door een onoplettendheid in de defensie van FC Driebergen was het spits Niels Meijer die de bal rustig langs de uitkomende doelman Michel van Bruggen plaatste en Saestum op een 0-1 voorsprong hielp.

FC Driebergen verzette zich direct tegen deze domper en het was in de 13e minuut door goed doorzetten van de zeer actieve Max Mehrengs  die heel beheerst de verdiende gelijkmaker maakte 1-1. FC Driebergen bleef sterker en zette Saestum goed onder druk wat tot twee keer toe grote kansen opleverden, in de 19e minuut goede aanval Mick Visser-Max Mehrengs die net naast schoot.

Twee minuten later een dot van een kans van Ismet Sahin die i.p.v. te scoren de bal afgaf aan Mick Visser. Hij kon de bal niet goed onder controle krijgen, waardoor er weer een mogelijkheid verloren ging. Voor rust nog twee kansen die niet goed werd uitgespeeld door Driebergen. Voor rust kreeg Saestum ook nog wat kleine mogelijkheden maar de verdediging met Hidde v/d Werf aan het hoofd hielden goed stand.

Rust 1-1.

Een heel andere 2e helft. Zo leuk als het eerste gedeelte was zo anders in de 2e helft voor de thuisclub. Bij FC Driebergen leek het wel of ze met lood in hun benen uit de kleedkamer gekomen waren. Niets lukte meer en het waren de Zeisterse gasten die eigenlijk alleen maar op de helft van de thuisclub speelde. Dit leverden eerst wat mogelijkheden op, maar nog geen doelpunten.

De eerste wissels kwamen dan ook Pim Noomen werd vervangen door Bilal Soutouti. Even later Abate Nyamsi voor Ismet Sahin. Het was doelman Michel van Bruggen die door 2 geweldig reddingen nog steeds de gelijke stand op het scorebord liet staan in de 62e minuut. Nadat er nog een kleine kans voor FC Driebergen kwam door toedoen van de mee naar voren gekomen Hidde v/d Werf die net naast kopte, ging Saestum de laatste 20 minuten van de wedstrijd de druk nog meer vergroten. Op het sportpark voelde je dat een doelpunt niet lang kon uitblijven.

Dat gebeurde dan ook in de 74e minuut door Thomas van Kasterop die de 1-2 op het scorebord zette. Daarop volgend nog tweemaal tegen de bovenkant van de lat geschoten te hebben werd de genadeklap uitgeedeeld in  de 84e minuut. Een goede aanval van Saestum werd door Moreno Beijaard uitstekend afgerond. 1-3.

Al met al een verdiende nederlaag tegen vooral in de 2e helft uitstekend spelend Saestum.

Zaterdag as de 2e competitie wedstrijd uit  in Utrecht tegen UVV aanvang 14.15