Eerste overwinning FC DRIEBERGEN

Kapsalon Rob

FC Driebergen Za1 heeft afgelopen zaterdag zijn 1e overwinning behaald van dit nog prille seizoen tegen Desto uit Utrecht afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 2e klasse met 5-2. Een uitslag die dik verdiend was maar een beetje geflatteerd, wat wel positief was dat de kansen die het team kreeg ook daadwerkelijk benut werden.

Een zeer sterk begin was de verdienste van deze overwinning ,een zeer goed combinerend FC Driebergen liet steeds weer hun hakken aan de tegenstander zien en dat zag je terug in de scores ,al na 4 minuten werd het 1-0 na een goede actie van Pascal van Doorn die Jelle Adema in stelling bracht en deze kans voortreffelijk afrondde 1-0. 3 minuten later stond er al 2-0 op het score bord na een voortreffelijke aanval weer via Pascal van Doorn en Robin Notenboom die nu Tolga Albayrak in stelling brachten en beheerst scoorde .
Zoals vaak in het voetbal dacht men iets te makkelijk na zo´n snelle voorsprong de touwtjes in handen te hebben maar Desto beet goed van zich af en na een vrije trap op 25 meter van het doel van FC Driebergen werd het 2-1 door een van richting veranderd schot. Dit waren al 3 doelpunten binnen 20 minuten.

De eerste wissel kwam al na 27 minuten toen Robin Notenboom uit moest vallen door een blessure zijn vervanger werd de jeugdige speler Midas de Wildt. Het gevaar bleef van Desto komen en zelfs in de 34e minuut kwam de gelijkmaker in de boeken na een hoekschop van Desto werd het een rommelig gebeuren binnen het strafschop gebied van FC Driebergen en uit deze scrimmage werd het 2-2. Een domper van jewelste na een snel verkregen voorsprong. Maar nog voor de thee kwam de thuisclub op voorsprong en wel uit een fantastische uithaal van Dobias Aldenkamp na een hoekschop van Tolga Albayrak 3-2 wat tevens de rust stand werd.

Het tweede gedeelte van deze wedstrijd was een gelijk opgaande met Desto iets meer in bal bezit maar de gasten kwamen niet tot gevaarlijke situatie´s voor het doel van Michel van Bruggen. Wel moet vermeld worden dat het uit verdedigen van FC Driebergen niet altijd vlekkeloos verliep soms hield je je hart vast dat er ingespeeld werd met een tegenstander in zijn rug maar het liep weer steeds goed af.
De 68e minuut werd een belangrijke met de mooiste aanval van de wedstrijd goed samen spel tussen Pascal van Doorn en Tolga Albayrak welke laatste speler de bal beheerst achter de doelman van Desto plaatste 4-2.
De al lang geblesseerde Paul van Hofwegen kwam nog in het veld voor Thomas Meeles en de laatste wissel was die van Tolg Albayrak voor Elmar van Doorn.
Het werd zelfs nog 5-2 in de 85e minuut door Midas de Wildt na een goede voorzet van Jelle Adema. De eerste punten waren binnen voor een hard werkend FC Driebergen.

Zaterdag as is er de beker wedstrijd Spakenburg Za2 – FC Driebergen Za1 aanvang 12.15

De eerst volgende competitie wedstrijd is ook weer een thuiswedstrijd op 26 oktober aanvang 14.30 tegen Kockengen