Eerste overwinning voor ME1

ME1 juichend op de foto na de overwinning van 7-0 op CVV.

Een historische dag met een historisch begin van ME1. Een beetje zenuwachtig werd er om 12.45 uur op de parkeerplaats van Hoenderdaal verzameld. Zonder Nisrine vertrokken negen meiden met een groot aantal toeschouwers (en bij CVV waren dat er nog meer, hartstikke leuk) naar Culemborg voor hun eerste wedstrijd in een meisjesteam ooit.

Tegenstander was CVV Vriendenschaar dat ook een nieuw meisjesteam had en graag wilde oefenen. In de competitie gaan wij ze ook nog tegen komen. Na een paar keer oponthoud kwamen wij om 13.35 uur aan. Even snel in de kleedkamer de laatste aanwijzingen en op het veld een korte warming-up en gaan. Met Rabia als trotse aanvoerster en Phine op doel kwam de E1 goed uit de startblokken. Elaine kreeg al snel een mooie kans en de volgende kans van haar was ook meteen raak (1-0). Dat was mooi meegenomen, het eerste ME1-doelpunt was gemaakt.

De volgende twee kansen waren voor Anouk en Phine moest twee keer redden. Het was geen slechte tegenstander maar de E1 was net iets sneller en feller. Na nog een kans voor Anouk en 2 reddingen van Phine scoorde Amber met een assist van Bieke uit een corner van Elaine (als ik het in de scrimmage voor het doel allemaal goed heb kunnen zien) heel bekeken met haar bil de 2-0. Dat was ook de ruststand.

Na rust nam Eefje de plaats van Phine in en ging de achterhoede naar voren en de voorhoede naar achteren. De E1 ging gewoon door en Rabia schoot op de paal. Toen was daar opeens Jasmijn die heel netjes de 3-0 en 4-0 erin schoot. Na een kans voor Rabia en een redding van Eefje zorgde Phine met een frommelgoal voor de 5-0. Eefje moest af en toe reddend optreden en deed dat drie keer heel goed. Toen was het weer de beurt aan de E1 en na een vangbal van hun laatste ‘vrouw’ schoot Rabia de strafschop beheerst binnen (6-0).

Uiteindelijk werd het nog 7-0 door Phine na een lange rush. Een geweldig begin van een hopelijk enorm leuk voetbaljaar. Ook de strafschoppen werden gewonnen met 3-2 (Rabia, Jagmur en Phine). Daar gaan wij nog eens goed op oefenen. En op waar moet je staan plus wat moet en mag je dan allemaal doen. Dat ging al opmerkelijk goed en woensdag aanstaande tegen Saestum ME1 moet/gaat het nog beter.