Eerste overwinning voor Vrouwen 2 in 2016

Hoenderdaal

Na een gelijkspel tegen Odysseus en het verlies van Voorwaarts heeft FC Driebergen VR2 afgelopen zaterdag eindelijk weer gewonnen. In de derde wedstrijd van dit kalenderjaar was het Utrechtse DHSC de tegenstander. Voor het eerst in tijden trad de formatie van Driebergen weer met een bijna compleet elftal aan. Bijna, want Femke Middeldorp moest zich helaas wegens ziekte afmelden terwijl topscorer Laura Stekkinger met blessureleed kampt. Wel terug van langdurige afwezigheid waren Hennie van de Kieft en Amy Wenting.

De uitwedstrijd aan de Utrechtse Thorbeckelaan werd in een aangename temperatuur met 1-7 gewonnen, maar dat was in september. De omstandigheden in het heden waren beduidend anders. Een licht winterzonnetje kon niet verbloemen dat het koud was, bovendien verliep de wedstrijd geheel anders dan destijds.

Al van begin af aan zette DHSC druk op de Driebergse defensie waardoor er veel onrust in het spel van FC Driebergen sloop. Ondanks de goed optredende verdediging en keepster Cheryl van het Nederend, kwam DHSC toch op een verdiende voorsprong. Gek genoeg liet FC Driebergen zich hierdoor niet van de wijs brengen en begon het met meer rust en zelfvertrouwen te voetballen. Hierdoor ontstonden er kleine kansen. Enkele minuten voor rust kwam er zelfs een treffer uit de koker toen de ingevallen Amy Wenting de bal plotseling voor haar voeten kreeg, kalm bleef en de gelijkmaker langs de Utrechtse doelvrouwe schoot: 1-1

In de rust werd de nadruk gelegd op meer strijd en beleving. In combinatie met goed voetbal zouden dit de ingrediënten voor de overwinning moeten worden. En dat bleek. FC Driebergen kwam uitstekend uit de kleedkamer en voetbalde een stuk beter dan in de eerste helft. Uit een corner kopte Amal Elkachouti de bal knap binnen. Toch was de strijd nog niet gestreden. Hoewel Driebergen veldoverwicht had, kwam DHSC er nog een aantal malen knap uit. Ook Driebergen kreeg kansen, maar wist het doel niet meer te vinden.

De opluchting was dan ook aanzienlijk toen scheidsrechter Van de Burgt na negentig minuten het eindsignaal liet klinken.