Eerste punten B4 zijn binnen

Autoservice Cor Duiveman

Afgelopen zaterdag moesten we uitspelen tegen Jonathan uit Zeist. Onze tegenstander had net als wij nog geen punten in de knip dus dat beloofde een spannend potje te worden. Half 3 trapten we af en begonnen voortvarend aan de wedstrijd. We speelden met een 4-4-2 opstelling. Dit komt omdat ik meer verdedigers heb dan aanvallers en dus moeten we roeien met de bekende riemen. Voorin begonnen we met Remy (gastspeler C4) en Samir en zij werden ondersteund op het middenveld met Taoufik en Bjorn in de as met aan de buitenkanten Emiel en Leon. Achterin stonden Jean, Gianni, Achraf en Matthijs en op de goal onze rots in de branding Collin.

Na een prachtige pas van Achraf werd onze bliksemschicht Samir bereikt en die liet met een bekeken schuiver de keeper achter met lege handen. 1-0. 5 min later weer een prachtige pass van achteruit en Samir werd gevloerd in de 16 meter. Achraf pakte de bal op en nam van de stip een zuivere penalty.2-0. Prachtige begin van de wedstrijd maar daardoor verslapte wij een beetje. We speelden te vaak de lange bal waardoor Taoufik en Bjorn teveel moesten lopen om bij te sluiten. Hoorde zelfs de jongens klagen over een stijve nek omdat die ballen steeds over hun heen werden gespeeld J Omdat het allemaal zo makkelijk leek te gaan werden wij slordig met voetballen. Hierdoor profiteerde Jonathan optimaal door er nog voor de rust 2-2 van te maken. Moet er wel bij vertellen dat de spits van Jonathan razend snel was en daardoor ook een plaag voor onze verdediging.

In de rust heb ik gewezen op het feit dat we niet meer voetbalden en dat we meer de combinaties moesten zoeken. De bekende 3 hoekjes haalde ik aan en dat we het simpel moesten houden met weinig lopen met de bal. Zo mooi om te zien hoe de jongens dit oppakten. Een bal vanuit rechtsachter Jean werd door Bjorn aangenomen en vervolgens doorgetikt aan Leon. Leon zag Jean op de rechterflank doorlopen en gaf hem de bal in de loop mee. Jean gaf daarna een prachtige voorzet op Emiel die met een halve kopbal de 2-3 aantekende. Sjappoo jongens dit is voetbal, simpel en doeltreffend.

Hierna ging Jonathan meer drukken en kregen meer grip op de wedstrijd. Sauvien(onze 2e keeper) had in de rust Collin vervangen en dat heeft ie geweten. Hoe rustig Collin het had in de 1e helft zo druk kreeg Sauvien het in de 2e helft. Net als Collin stond hij daar als een rots en hield zijn goal schoon. 2 minuten voor tijd kreeg Samir het op zijn heupen en omspeelde de laatste man van Jonathan en vervolgens de keeper. 2-4. Dit was de nekslag voor Jonathan.

Onze complimenten voor jullie instelling!