Eerste seizoensnederlaag Zaterdag 2 een feit

Zaterdag 2 mocht weer een potje voetballen! Ditmaal de uitwedstrijd tegen VVU Ardahanspor (VVU). Op papier een lastige tegenstander aangezien zij ook in de top van het klassement meedraaien. Ondanks de waslijst aan afwezigen (Maurice, Jeffrey, Jens, Stijn, Tijn, Maarten en Tim) wist het Tweede toch nog 13 man op papier te krijgen. Van die 13 deden Mo en Miquel echter eerst met het Derde elftal mee. Jens werd gevraagd zich op het laatste moment toch nog bij het Eerste te melden, waardoor FCD2 het zonder de spelmaker moest gaan doen. Niet de ideale voorbereiding op een topwedstrijd zoals u leest..

Roeien met de riemen die we hebben was het devies. De opstelling: Anton op de goal. Achterin v.l.n.r. Victor, aanvoerder Marco, Kevin en Mo. Middenveld Albin , Mike en Sven. Voorin v.l.n.r. Miquel (zijn eerste basisplaats), Elmar en Marjan. De twee wissels bestonden uit vlagger Jelle en Jeroen (die net klaar was met werk en snel zou komen om de tweede helft nog mee te doen).

Aankomend op Sportpark Lunetten, de thuisbasis van VVU, werd meteen duidelijk dat er bespaard werd op energie. Zo stond de verwarming in de kantine en kleedkamers uit en bleef de veldverlichting uit, ondanks dat het de tweede helft al donker werd.

De eerste helft

Het begin van de wedstrijd was niet best. De middenvelders van VVU kregen veel te veel ruimte om de bal aan te nemen, open te draaien en het spel te verleggen. Als er dan al een duel volgde werd ie veel vaker verloren dan gewonnen. Toch één lichtpuntje: Mike kwam in een stevig duel terecht, maar deinsde niet terug en ging er vol in. Dit resulteerde in balbezit voor de Driebergenaren. De middenvelder raakte wel geblesseerd bij de actie, maar kon op wilskracht verder. Een voorbeeld voor velen hoe het wel moet!

In de opbouw ging veel fout. Er werd getracht van achteruit op te bouwen, maar er werd wel heel veel risico genomen. Zo liepen slippertjes van Albin en Kevin maar nét goed af door zeer alert optreden van Anton. Het gebrek aan beweging zonder bal hielp verder ook niet echt mee dus was Anton genoodzaakt om de bal snel richting Elmar te deponeren. Waar komt dit toch vandaan? Is het een gebrek aan wilskracht/betrokkenheid/concentratie/kwaliteit/motivatie?

Gelukkig creëerden de Driebergenaren toch een aantal mogelijkheden. Zo was er een kopbal van Elmar en waren een aantal opeenvolgende corners gevaarlijk. Helaas, na deze goede fase, viel de goal toch aan de andere kant. Mo ontving de bal rond de middenlijn zonder medespelers achter zich. Hij speelde de bal in de voeten van de tegenstander. Deze ging er op de brommer vandoor, was niet meer bij te halen en maakte het rustig af. 1-0 achter.

Vlak na de goal een vrije trap van Sven. Verrassend vanuit een moeilijke hoek binnenkant paal, maar helaas net geen doelpunt. De rebound leverde niks op en helaas viel na deze actie de goal aan de andere kant. 2-0 achter vlak voor rust.

De tweede helft

Ben liet Mo en Miquel, die al een hele wedstrijd in de benen hadden, achter in de kleedkamer. Hun vervangers waren Rook en Jelle. Ondanks de verse benen ging het begin tweede helft niet van harte. Zo mag Sven zich boswachter van de week noemen met zijn vuurpijl over de ballenvanger en moest rechtsbuiten Marjan er geblesseerd af, waardoor Mo nog even op zijn laatste benen op de plek mocht spelen waar hij beter tot zijn recht komt.

Of dit allemaal nog niet genoeg was volgde er nog een strafschop voor de heren uit Utrecht. Kevin duwde de spits opzichtig in de rug en de bal gaat op de stip, al dan niet wat te gemakkelijk gegeven. Helaas ditmaal geen prooi voor killer Anton. 3-0 achter en de ban is gebroken. Kort daarna word het nog 4-0. Victor houd op wilskracht de bal nog binnen maar passt m in die actie ongelukkig in de voeten van de tegenstander. Deze snelt af op de goal en blijft koel in de afronding.

Toch scoorde het Tweede nog. Kevin produceerde een mooie steekpass op Elmar. De spits was erdoor en kon afronden. Hij had een prachtige stift in gedachten, maar.. deze faalde jammerlijk (of niet El J) De bal ging wonder boven wonder toch langs de keeper de goal in. Helaas werd deze goal afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.

Ondanks dat het bijna donker was, de lichten uit bleven en de wedstrijd al lang en breed gespeeld was wilde de scheidsrechter toch echt de tijd volmaken. Ok prima.. dan nog even laatste man Rook in een duel met de bloedsnelle Utrechtse Valbuena die er vandoor was op de linkerkant. De routinier liet even zien dat ie er af en toe nog een sprint uit kan trekken en kwam langszij de five-star-skiller uit Utrecht. Met een flinke schouderduw won Rook de bal en Valbuena moest er geblesseerd af. Dat zijn de duels waar het Tweede er meer van moet laten zien.

Op het einde werd het nog 5-0. Zaterdag 2 heeft een flink pak slaag gekregen en de nederlaag komt hard aan. Als je het lijstje van afwezigen erbij pakt dan zie je dat het team flink inboette aan kwaliteit; dit mag echter geen excuus zijn voor het gebrek aan wilskracht en bereidheid om voor elkaar te werken. Een aantal van de 13 spelers haalden hun niveau. Dit moeten er minimaal 11 zijn! Natuurlijk heeft iemand wel eens een offday, maar dit mogen geen 10 spelers zijn! Ook als er minder kwaliteit op het veld staat moet je harder voor elkaar werken.

Nog één wedstrijd voor de winterstop: thuis op 9 december om 12:00 tegen FC De Bilt. Het Tweede mag nog één keer laten zien of het uit het juiste hout gesneden is..