Eerste thuisnederlaag zaterdag 3

Ruim een half uur voor aanvang van de wedstrijd stonden en zaten de mannen van drie afgelopen zaterdagmiddag strak in het gelid voor de jaarlijkse teamfoto. Daarna begon het grote wachten op het begin van het eerste thuisduel van dit seizoen. Tegenstander Valleivogels 5  was hun tas met voetbalkleding vergeten, zodat zij wat later dan gepland wedstrijdklaar aanwezig waren op het hoofdveld van sportpark de Woerd.

Normaliter staat een te lange warming-up in een nazomerzonnetje garant voor een te slap begin van de wedstrijd, maar in dit geval deed deze wetmatigheid geen opgeld. De mannen van 3 begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd, voerden hun taken gedisciplineerd uit en wisten als eerste een grote kans te creeren. Running back Te laat stoomde ter rechterzijde op en kreeg de bal in zijn loop mee. Op enkele meters van de rechterachterlijn zag Bas spits Jaap bij de penaltystip positie kiezen. Bastiaan hoefde de bal alleen maar strak en laag voor te geven en Jaap had de bal voor het inpegelen. Helaas raakte Te Laat de bal niet goed en was zijn voorzet te hoog en te ver uit de richting om als assist in aanmerking te komen.

Naarmate de eerste helft vorderde, kreeg Valleivogels meer ruimte om te voetballen en ondervond het derde wat meer moeite de Scherpenzelers af te stoppen. Gelukkig had de Driebergse achterhoede zijn zaakjes voldoende op orde om te voorkomen dat de Valleivogels echt gevaarlijk konden worden. Het was dan ook een grote tegenvaller dat laatste man Arthur na ongeveer een half uur spelen zijn hamstring verrekte en niet meer verder kon. De positionele wisselingen, die het  noodgedwongen vertrek van Balk met zich mee brachten, betekenden een dusdanige verstoring van het Driebergse spel, dat de Valleivogels in staat werden gesteld nog voor rust tweemaal te scoren. Een dieptepass vanaf het middenveld kon door het hoofd van Schaap nog van richting worden veranderd en stuiterde links de zestien in. Hier was de even aan de aandacht van Te Laat ontsnapte lepe Valleivogels spits er als de Scherpenzeelse vrije-uitloop-kippen bij om de bal in één tijd in het goal te knallen, 0-1.
Niet veel later belandde een wederom van richting veranderde bal rechts in de zestien. Weer was de lepe Scherpenzeelse spits als eerste ter plaatse om de trekker over te halen. Met een even knap als onhoudbaar schot verraste hij keeper Wesley hoog in de korte hoek, 0-2.

Tijd voor thee.
In de rust werden de wonden gelikt en werd besloten de opstelling om te zetten naar een 4-3-3 en eerder druk te zetten.

Het eerste kwartier van de tweede helft werkte de tactische omzetting redelijk, in die zin dat FC Driebergen 3 de Valleivogels onder controle wist te houden en zelf tweemaal dichtbij de aansluitingstreffer kwam. Eerst ging Kroon met zijn witte chocoladebeen voor eigen succes, waar hij beter af had kunnen geven op de links van hem vrijstaande Kevin en daarna kopte Schenkels bij een corner hard over.
Hierna sloeg het noodlot opeens genadeloos toe. De hardwerkende IJsland verdraaide tijdens het afjagen zijn linkerknie volledig, zodat hij ondersteund door twee man het veld al hinkend diende te verlaten. Vervolgens verslikte Jens zich rand zestien in de rooie van de roden uit Scherpenzeel, waardoor de corpulente Valleivogel spits de bal eenvoudig breed kon leggen op zijn lepe kompaan, die ondanks afleidende manoeuvres van Wesley de bal voor een derde maal in het Drieberse doel kon schieten, 0-3.

Met deze achterstand was het wel duidelijk dat de mannen van drie de punten deze middag niet thuis zouden houden. Toch werd er stug doorgevoetbald om in ieder geval nog een doelpunt te maken en zo het lijden wat draaglijker te maken. Dit doelpunt kwam er uiteindelijk ook door goed doorgaan van Kevin en de alertheid Kroon. Echter ergens tijdens het productieproces van het doelpunt had de scheids buitenspel geconstateerd, waardoor Kroon’s treffer afgekeurd werd.

Aan de andere kant deed Valleivogels 5 verwoede pogingen een vierde treffer te potten, maar vooral dankzij puik keeperswerk van Wesley B. slaagde de Scherpenzeelse ploeg hier niet in. Zo bleef het 0-3 en leed FC Driebergen 3 een onverkwikkelijke nederlaag.

Opstelling: Wesley B., Bas Te L., Mark van W., Arthur B. (Jens M.), Maurits S., Edwin S., IJsland vd B. (Kevin vd B.), Jens M. (Eduard K.), Jaap van V. (IJsland vd B. (Jaap van V.)), Mike van H., Maarten H.