Eerste thuisoverwinning is binnen voor ME1

Gelukkig doet ME1 niet alles wat de Technische Staf hen opdraagt. Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd in de competitie gepland. Op veld 3A werd Vriendenschaar bestreden waar al eerder vriendschappelijk met 7-0 van was gewonnen. Na de zeer natte training van woensdag had de TS hen nog gewaarschuwd voor onderschatting maar wel aangegeven dat zij uitgingen van een 6-3 overwinning. Na de teamfoto en een korte warming-up floot scheidsrechter Cock om 9.45 uur voor het begin van de wedstrijd.

Keeper en aanvoerder Eefje had de eerste helft niet veel te doen en ook de verdediging bleef een beetje hangen. Het zorgde er echter wel voor dat de aanval lekker hun gang kon gaan en elke poging tot uitbraak van Vriendenschaar direct in de kiem gesmoord werd. Woensdag gaan wij weer goed oefenen op het plek houden. Het ging niet slecht maar
vaak werd het midden opgezocht en niet op tijd over gespeeld waardoor de gasten lang stand konden houden en er van te ver op doel werd geschoten. Na wat kleine kansen met een schot van Phine als gevaarlijkste poging was daar natuurlijk opeens Elaine met een mooie actie en de bevrijdende 1-0.

Ze was nog een keer dichtbij een doelpunt en ook Jagmur had een mooie kans. Uiteindelijke lukte het Nisrine na 5 schotpogingen om de 2-0 te scoren. Dat was ook de ruststand en het vele thuispubliek trok alvast naar de overkant. ME1 ging na rust met Phine op doel ook gewoon door en na 3 kansen voor een in de tweede helft opgebloeide Rabia werd het 3-0 door Eefje die op haar
bekende wijze de bal in het doel poeierde. Met de 4-0 en 5-0 kwam ook Rabia weer op het scorebord en de aanvallen bleven op het doel van Vriendenschaar afrollen.

De achterhoede hield het ook nu goed dicht en Nisrine scoorde de 6-0. Ondanks kansen voor Elaine, Amber, Anouk en Bieke bleef het hierbij. Inmiddels was het licht gaan regenen tijdens deze perfecte voetbalochtend dus tijd om af te sluiten. Met doelpunten van Jasmijn, Nisrine, Elaine en Phine werd de strafschoppenreeks met 4-1 gewonnen. Hierna werd de weddenschap van het knappe gelijkspel van vorige week kort gevierd in de kleedkamer. Conclusie: een fijn team, de zes gescoorde doelpunten waren prima, nul tegentreffers boven verwachting en volgende week gaan wij dan ook met een goed gevoel naar Focus. Wij staan mooi in de middenmoot samen met DOVO tussen een aantal ploegen met twee overwinningen en een aantal ploegen met twee nederlagen waaronder Focus.