Effectief Jonathan JO11-1 maakt einde aan bekeravontuur FCD JO11-1

FCD JO11-1 is al in de voorronde uitgeschakeld in de strijd om de KNVB-beker. Na de geflatteerde 1-6 nederlaag in de eerste poulewedstrijd tegen DOVO JO11-1, was vandaag Jonathan JO11-1 dodelijk effectief in de afronding. De groen-witten verlieten sportpark De Woerd dan ook met een 3-5 overwinning. Een hard gelag voor de albicelestes, die met name voor de pauze minimaal gelijkwaardig waren aan de aartsrivaal uit Zeist.

Vanwege blessures en een griepgeval was FCD JO11-1 op deze regenachtige septemberochtend versterkt met Lars van Kalken en Thomas Copray (FCD JO11-3). Dank voor het meedoen, heren!

Net als twee weken geleden keek FCD JO11-1 al snel na het eerste fluitsignaal van de prima leidende arbiter Van de Burgt tegen een achterstand aan. Bij de vijfde corner op rij was de organisatie achterin zoek, en vond één van de Zeister spitsen met het hoofd de verre hoek: 0-1. FCD JO11-1 kroop vervolgens uit de schulp, en legde in het vervolg van de eerste helft een prima partij voetbal op het kunstgras. Nadat een enorme scrimmage voor het Zeister doel aanvankelijk nét niet de gelijkmaker opleverde, was het debutant Thomas Copray die halfweg het eerste bedrijf over de rechterflank doorbrak, en zijn inzet via het been van een verdediger van Jonathan JO11-1 in het doel zag eindigen: 1-1. Vijf minuten voor rust verscheen wederom Copray vanuit het niets vrij voor het vijandelijk doel, en bleef uiterst koelbloedig: 2-1, en aan de limonade.

Na rust kantelde de wedstrijd volledig. Jonathan JO11-1 dicteerde het spel en binnen 10 minuten stond het 2-4. Kleine verdedigingsfoutjes werden door het lepe spitsentrio van de gasten meedogenloos afgestraft, waarmee de wedstrijd was gespeeld. Nadat de bezoekers de marge eerst nog naar 3 doelpunten hadden verhoogd, was het slotakkoord voor FCD JO11-1. Een aanval over veel schijven werd uiteindelijk door goaltjesdief (en aanvoerder vandaag) Kasper de Kruijf tot doelpunt gepromoveerd: 3-5.

Al met al een verdiende overwinning voor de bezoekers, die over de hele linie technisch net iets vaardiger waren, een hogere handelingssnelheid hadden en ook tactisch net iets volwassener voetbalden. Kortom, een leerzame wedstrijd voor FCD JO11-1, die het reguliere seizoen volgende week openen in Flevoland, tegen FC Almere JO11-1 . Tot dan!