Eindelijk een punt voor JO15-2

Banner Dirk Makelaars

Het is goed toeven langs de lijn bij de wedstrijd van de JO15-2 tegen de Musketiers in Elst. Niet alleen vanwege het heerlijke weer, maar vooral omdat de toeschouwers een enerverende en spannende wedstrijd wordt voorgeschoteld.

Al vanaf het eerste fluitsignaal gebeurt er veel op het veld en wordt door de Driebergenaren aanvallend gevoetbald. En dat leidt al snel tot de openingstreffer door Dex, die keurig vanuit linkerpositie in de rechterhoek van het doel van de tegenstander schiet; zijn eerste goal in twee jaar.

De gelijkmaker laat echter niet lang op zich wachten en toegegeven: het is een mooie aanval waarmee de Musketiers keeper Willem weten te passeren en de stand op 1-1 zetten.
Toch zijn onze mannen beter en knokken voor iedere bal.

Ze spelen goed over naar elkaar en er wordt echt samengewerkt. Bovendien laat Elst de bezoekers veel ruimte en daar wordt goed gebruik van gemaakt. Door Dex, Lucas van Buren, Pieter Duindam, Passar en Nils wordt het doel van de thuisploeg flink aangevallen en dat betaalt zich halverwege de 1e helft uit in een fraaie treffer van Pieter Duindam: 1-2!
Niet alleen aanvallend, maar ook verdedigend is Driebergen de betere partij: Pieter Lensvelt is overal te vinden en jaagt op iedere bal, Simon bewaakt de rust en het overzicht en ook Stef en Peter staan prima te verdedigen en weten menige aanval te stoppen.

De laatste 5 minuten van de 1e helft zakt de energie van Driebergen wat weg. Elst heeft dat kennelijk in de gaten en probeert een aantal malen Willem te passeren, die zich echter niet laat foppen.

Met een lichte voorsprong en vol vertrouwen op een goede afloop gaan onze mannen de rust in.De 2e helft begint anders dan de 1e. Nu is het vooral Elst dat zich laat gelden en de ruimte pakt, die het van de bezoekers krijgt. Maar ook deze helft is spannend en er gebeurt veel. Invaller Lucas de Goede laat een aantal mooie stooracties zien. Jordy wordt in de voorhoede veel aangespeeld en krijgt de nodige kansen om te scoren. Martijn van den Broek heeft zijn plek rechtsvoor duidelijk gevonden; hij passeert menig tegenstander en geeft een aantal goede voorzetten.

Elst krijgt ook nog kansen, maar dankzij Joris en Willem blijft het bij kansen en wordt er niet gescoord. De thuisploeg kan pas langszij komen door een indirecte vrije trap te benutten, die vlak bij het Driebergse doel genomen mag worden. Het is 2-2. Driebergen laat zich echter niet uit het veld slaan en gaat op zoek naar de 3e goal. Jordy krijgt de kans van zijn leven maar stuit op 3 Musketiers. Stef passt rechts op Martijn, die voor geeft aan Jordy, die helaas overschiet. Jordy geeft zelf een prima voorzet aan Passar, die net naast schiet.

Uiteindelijk is Jeffrey verantwoordelijk voor het 3e Driebergse doelpunt: Pieter Duindam schiet de bal tegen de keeper en Jeffrey scoort in de rebound: het is 2-3!

De winst lijkt in de pocket, maar toch eindigt de wedstrijd in mineur. Voor een overtreding op Peter, die een duw in zijn rug krijgt, wordt niet gefloten, waarna de Musketiers hun kans ruiken en de stand gelijk trekken. Direct daarna klinkt het eindsignaal. De teleurstelling bij de spelers is groot, maar ze kunnen trots zijn op hun spel en op het binnenslepen van het eerste punt.