Eindelijk een thuisoverwinning voor MO13-1 en hoe!

MO13 kon afgelopen zaterdag wederom juichen na een 7-0 thuisoverwinning.

En toch was het vooral de eerste helft een echte wedstrijd maar werd FCD steeds sterker en geloofde Odijk er steeds minder in. Uiteindelijk werd het een mooie 7-klapper en kon Febe (plus natuurlijk Amber) weer een 0 voor de keepsters bijschrijven.

Op veld 1A gezellig naast MO11-1 om 10.00 uur onder leiding van Laura (altijd goed) ontving MO13 de buurmeisjes uit Odijk. Qua uitslagen en stand leek FCD iets sterker maar er moest natuurlijk (nog) wel gevoetbald worden.

Met een compleet team en Phine als aanvoerster hielden beide ploegen elkaar lang in evenwicht. Febe trad steeds goed op in doel en schoten van Bieke plus kansjes voor Sonne, Jasmijn en Elaine leverden nog geen doelpunten op. Net toen de coach dacht dat het bij rust 0-0 zou staan (gebeurd niet vaak!) scoorde Elaine na een mooie pass van Phine de 1-0. Odijk had een goede keeperster en één sterk meisje. Die laatste stond lang reserve na rust en de keepster werd meer van dichtbij onder vuur genomen waardoor (na een paar kansen voor Febe) Elaine de 2-0 en de goed opgekomen centrale vrouw Bieke de 3-0 konden scoren.

Odijk had een paar kansen maar Amber stond paraat. De 4-0 kwam van Phine nadat Anouk en Rabia nog op de keepster waren gestuit. Inmiddels stond Febe linksachter en had zoveel ruimte dat zij voor 5-0, 6-0 en 7-0 zorgde.

Het werd dus een zeer ruime overwinning waardoor er niet alleen meer wedstrijden gewonnen dan verloren zijn maar er ook een +4 doelsaldo is.

Kijken of dit saldo volgende week tegen de zeer sterke koploper de Dreef positief kan worden gehouden. Dat zou al erg goed zijn want een kleine nederlaag lijkt onwaarschijnlijk. Of gaan de meiden deze voorspelling wederom logenstraffen?