Enerverend duel FC Driebergen – Odijk eindigt in een gelijkspel (2-2)

Hoenderdaal

In een leuke en goede wedstrijd is de strijd om de derde plaats, die mogelijk recht geeft op nacompetitie, onbeslist geëindigd. De man van de wedstrijd aan Odijkse kant was de doelman, die de gehele wedstrijd met een aantal geweldige reflexen de ballen uit zijn doel ranselde. FC Driebergen begon de strijd met veel inzet en snel aanvallend voetbal waar Odijk geen grip op kreeg.

Ondanks het overwicht moest doelman Michel van Bruggen in de beginfase wel twee keer handelend optreden. Deze kansen kwamen voort uit sterk counterend voetbal aan Odijkse kant met de snelle spits van Odijk. De eerste grote kans kwam van uitblinker Mick Visser, die de doelman op zijn weg tegenkwam. Even later in de 13e minuut, na goed voorbereidend werk van de zwoegende Max Mehrengs, de tweede kans voor Mick Visser. Nu was het opnieuw de keeper die met zijn voeten redding kron brengen.

Niet veel later een knappe kopbal van Abate Nyamsi, die hij op de lat zag belandden. In de 16e minuut een grote kans voor Odijk, maar gelukkig voor de thuisploeg vloog de bal hoog over het doel heen. De wedstrijd bleef met een hoog tempo zeer aantrekkelijk voor het vele publiek die op de wedstrijd waren afgekomen. In de 20e minuut opnieuw een grote kans voor Abate Nyamsi, maar de keeper was opnieuw een sta in de weg. De Odijkse gasten bleven loeren op de counter. Een minuut na de kans voor FC Driebergen kwam de thuisploeg goed weg. Het schot leek binnen te vallen, maar ging rakelings naast de verkeerde kant van de paal.

Er hing een doelpunt in de lucht, maar aan welke kant die zou vallen was de grote vraag. In de 26e minuut werd de wedstrijd dan eindelijk opengebroken. Abate Nyamsi werd met een splijtende pass van Mick alleen op de keeper gezet. Hij aarzelde niet en schoot de thuisclub naar een 1-0 voorsprong. Dat was op dat moment ook een verdiende voorsprong. Het hoge tempo van de eerste 20 minuten was na het doelpunt een stuk minder. Dit had natuurlijk ook te maken met het warme weer dat op het kunstgras nog even een stukje heftiger is. Het was de ijverige Mick Visser die zichzelf helaas niet kon belonen. Opnieuw zag hij dat zijn poging door uitstekend keeperswerk van de Odijks doelman gered worden. Ruststand 1-0.

De tweede helft begon zonder wissels. Er kwam een heel ander Odijk uit de kleedkamer. Ze hadden tactisch een andere formatie neergezet en begonnen fel aan het tweede deel van de wedstrijd. Direct in de 47e minuut stond de gelijkmaker alweer op het scorebord. De snelle spits faalde oog in oog met doelman Michel van Bruggen niet. Het eerste kwartier na rust had FC Driebergen moeite om de snelle spitsen van Odijk onder controle te krijgen. Qua voetbal was het een iets minder aantrekkelijke om naar te kijken, maar er werd voor iedere meter geknokt.

FC Driebergen kreeg een aantal enorme kansen, waaronder een kans voor Max Mehrengs. Na een goede actie vanaf de rechterkant leek hij de bal binnen te kunnen schieten. Het schot was hard en geplaatst, maar de keeper van Odijk kon via een katachtige reactie ede bal uit het doel houden. Wat je al aan zag komen gebeurde in de 76e minuut. Een slippertje in de achterhoede  van FC Driebergen leidde de 1-2 in. Het was opnieuw de spits Quinten Honings die zijn tweede doelpunt van de middag maakte. FC Driebergen ging anders spelen en de wissels werden ingezet. Pim Noomen, Jelle Adema en Douwe Winsemius verlieten het veld en werden vervangen door Jordy van Haarlem, Sven Evers en Ismet Sahin.

De goed leidende arbiter Wennekes uit Doorn telde er maar liefst 10 minuten bij door de vele blessurebehandelingen. FC Driebergen ging op zoek naar de gelijkmaker en pompte de bal continu richting het doel van Odijk. Sven Evers had de grote kans om de gelijkmaker binnen te schieten, maar ook hier kon de keeper met een fenomenale redding zijn ploeg op voorsprong houden. Het leek vandaag gewoonweg niet meer te gaan lukken. Tot de 98e minuut. De bal werd voorgeslingerd en belandde op het hoofd van Jesper van Doesburg die zijn kopbal via de lat achter de keeper zag vallen. Deze 2-2 zorgde voor uitzinnige vreugde op Sportpark de Woerd. Niet veel later floot de al gememoreerde scheidsrechter voor het laatst. Door deze late gelijkmaker ligt de strijd om de derde plek nog volledig open. FC Driebergen heeft het nog geheel in eigen hand en de volgende finale staat aankomende week alweer op het programma.

Aanstaande zaterdag op 20 Mei speelt FC Driebergen de zeer lastige uitwedstrijd tegen VVJ in Utrecht. Aanvang is 14:00 uur.