Enerverende puntendeling bij FCD F2-Jonathan F2

Van der Sluijs Auto's

Voor de derde keer dit seizoen stond voor FCD F2 de derby der derby’s – het onderonsje met Jonathan F2 – op het programma. In het najaar was de Zeister formatie op een ruime 5-0 nederlaag getracteerd, maar het openingsduel van de lopende voorjaarscompetitie ging vrij kansloos met 3-0 verloren.  Vandaag stond er voor beide ploegen niet alleen de eer op het spel. Want FCD F2 kon bij winst Jonathan F2, de gedeeld koploper met DEV Doorn F1, op de ranglijst achterhalen.

Vanwege recent blessureleed en de naweeën van de griepgolf was de wedstrijdselectie van FCD F2 zekerheidshalve verbreed met Giel en Boaz. Beide verdedigers speelden een uitstekende wedstrijd. Dank voor het meedoen!

Vanaf de aftrap liet Jonathan F2 zien waarom het lijstaanvoerder is. Met verzorgd spel ontwikkelden de groen-witten een licht veldoverwicht, maar FCD F2 vocht voor ieder bal en gaf achterin weinig weg. De enige grote kans voor Jonathan F2 – een één-tegen-één situatie – werd door de Driebergse goalie Vico Duiverman met een katachtige reflex onschadelijk gemaakt. Aan Driebergse kant was vanaf de rechtervleugel Lars Dorland met enkele solo-acties regelmatig dreigend, maar het was uiteindelijk spits Thom Tenthof die de 1-0 voorsprong inleidde. Eerst trof hij de paal, en uit de rebound de onderkant van de lat. De daaropvolgende hoekschop werd door Mogens Bruil met een volley tot doelpunt gepromoveerd. Zo ongeveer ín het rustsignaal moest FCD F2 echter de gelijkmaker incasseren, toen een snelle, messcherpe uitbraak van Jonathan F2 tot de 1-1 ruststand leidde.

Na de limonade ontwikkelde zich een boeiend voetbalgevecht, waarbij beide teams enkele kleine mogelijkheden kregen. Zo halfweg de tweede helft leek Arij Bijnsdorp, net als vorige week, matchwinner te worden. Een afgeslagen hoekschop belandde op de zestien voor zijn linkerbeen, en zijn kiezelharde schot ‘in één tijd’ eindigde pas tegen het net: 2-1.

IMG_1786_D

FCD F2 op weg naar eigen helft na de 2-1

Het slotakkoord was echter voor de spelverdeelster van Jonathan F2. Dit buitengewoon getalenteerde en slim voetballend meisje was de hele wedstrijd redelijk uit de wedstrijd gehouden. Maar kort voor tijd wist zij, zwaar gehinderd door twee Driebergse verdedigers, de gelijkmaker (en eindstand) op het scorebord te schieten: 2-2. Een gelijkspel waarmee zowel FCD F2 als Jonathan F2 gezien het spelbeeld tevreden konden zijn.

Over twee weken staat voor de Driebergse formatie de uitwedstrijd tegen de nog puntloze hekkensluiter Spakenburg F2 op het programma. Ondanks de eerdere (ruime) 5-1 thuiszege zal aan de boorden van het IJsselmeer voor onderschatting moeten worden gewaakt. Hoe het ook zij: tot dan!