Er had meer ingezeten voor FC Driebergen

Paul Brink Advies

In een aantrekkelijke en spannende wedstrijd heeft FC Driebergen een meer dan dik verdiend punt overgehouden aan de uitwedstrijd in Den Dolder tegen DOSC. Er had zelfs nog meer ingezeten met een beetje meer geluk.

De hele wedstrijd door een keihard vechtende FC Driebergen, wist waar het om ging met veel werklust, proberen de punten naar Driebergen te krijgen. Alleen de eerste 5 minuten begon men te slap wat ook al in de 3e minuut leidde tot de 1-0 een fout van de linkerverdediger die te traag reageerde op zijn tegenstander die diens voorzet afgerond zag worden door een opkomende middenvelder. De uitblinkende Abate Nyamsi (soms ongrijpbaar) kreeg diverse kleine kansen om al snel de gelijkmaker op het bord te krijgen maar door soms te hard maar wel fair verdedigend,werd er goed werk geleverd door de defensie van DOSC. Het was de 16e minuut dat diezelfde speler een goede voorzet van Kevin van Woudenberg doorkopte naar de vrij staande Koen van Dijk de beheerst de gelijkmaker scoorde 1-1. Hierna had dan weer DOSC een klein overwicht wat tegelijk dan weer overgenomen werd door een enthousiast spelende FC Driebergen wat een paar keer pech had om niet op voorsprong te komen door in de 38e minuut een vrije kopkans te verzilveren maar het was de topscorer van FC Driebergen Koen van Dijk die verkeerd mikte.
In de 40e minuut maakte Thomas Meeles zijn comeback door maanden blessure leed weer het veld mocht betreden dit ten koste van de geblesseerd geraakte Boaz van der Hart. Rust 1-1

De 2e helft met de zon tegen, die heel fel laag midden in het gezicht van onze doelman Michel van Bruggen scheen was het DOSC dat de eerste kansen kreeg maar doordat ze dit niet afmaakte bleef het spannend . FC Driebergen kwam zelfs op voorsprong in de 70e minuut ,een hoge voorzet richting de 16 meter werd over de te vroeg uit zijn doel komende doelman door wederom Koen van Dijk gekopt en zag zijn inzet langzaam over de doellijn rollen 1-2. Heel Driebergen ging er goed voorzitten om dit te koestern maar daar kwam al vrij snel het antwoord op. De sterkste speler van DOSC was de hele wedstrijd al aan banden gelegd door Joeri Vonk maar een klein missertje werd hem fattaal en wat een goede spits doet is deze kans gelijk af te straffen en dat gebeurde ook 2-2 dit was de 76e minuut. Er kwamen nog wel wat kleine kansen over en weer maar voor de neutrale toeschouwer was deze uitslag de juiste. Al hadden de mannen uit Driebergen iets meer gehoopt.

Zaterdag as 17 februari 2018 de belangrijke wedstrijd in de onderste regionen tussen FC Driebergen en OSM’75(Maarssenbroek) aanvang 14.30