Euforie Klaas Kramer overheerst bij verlies zaterdag 4

Zaterdag 10 september, de eerste competitiedag voor Fc Driebergen zaterdag 4. De eerste wedstrijd werd gespeeld in en tegen Houten. Hoe enthousiast iedereen ook was voorafgaand aan het duel, zo slap werd er in de eerste helft gespeeld. De mannen uit Driebergen werden in elk duel overklast door Houten.

Er werd niet goed geanticipeerd op het systeem dat door de tegenstanders werd gehanteerd. Het was ook terecht dat de Houtenaren na 10 minuten de 1-0 maakten. Een paar minuten later mocht ook de 2-0 worden aangetekend. Na deze forse klap duurde het tot de 40ste minuut voordat er weer een doelpunt viel. Helaas weer aan de verkeerde kant van het scorebord, 3-0. Toch mochten het vierde zich gelukkig prijzen dat het ‘maar’ 3-0 stond.

Er waren namelijk al behoorlijk wat kansen gemist door Houten 6, met dank aan de uitstekend keepende Jens. Toch liet het vierde zich af en toe voor het doel van Houten zien. Een minuut voor rust mocht Jasper een corner nemen die Jelle beheerst binnen schoot, 3-1. Het geloof was weer terug! Helaas deelde Houten direct na de aftrap nog een klap uit. Direct vanaf de aftrap scoorde de spits van Houten de 4-1.

In de rust werd er besproken dat er de tweede helft gewoon lekker gevoetbald moest worden. En dat gebeurde. Vanaf aftrap was er een heel ander Fc Driebergen te zien. Er wilde gevoetbald worden en spelers wilden de bal weer hebben. Het vierde was in de tweede helft duidelijk de betere ploeg. Dit resulteerde dan ook in een doelpunt in de 60ste minuut. Dave maakte een mooie rush langs de zijlijn en gaf goed voor; Jasper kon de bal met z’n borst binnen werken. 4-2, het was nog niet gedaan. Ondanks het aandringen lukte het niet om de 4-3 te maken.

Houten 6 lukte het wel om te scoren. Met nog 8 minuten te gaan was de stand 5-2. Toch werd er weer veerkracht laten zien. 2 minuten later scoorde Kevin behendig in de korte hoek na aangeven van Andor (die wederom mee deed, bedankt!). In de 86ste minuut gebeurde misschien wel het leukste van de hele wedstrijd.

Martijn nam een vrije trap vanaf de linker kant van het veld en schoot de bal richting de vijf meter. Klaas kon zijn hoofd er tegen aan krijgen en kopte knap binnen. Hiermee was het eerste competitiedoelpunt van Klaas een feit. Als een kind zo blij rende hij het veld over.

Helaas werd er door de scheids geen tijd meer bijgeteld, ondanks dat de bal verscheidene keren in de bosjes lag en daardoor er een tijd van ongeveer 10 minuten bijgetrokken had moeten worden. Het bleef bij 5-4. Een teleurstelling die tegelijkertijd hoop biedt voor de rest van het seizoen. Als er zo wordt gespeeld zoals in de tweede helft werd gespeeld, gaat het een mooi seizoen worden!

Meer informatie en verslagen op onze teamwebsite