Even voorstellen… Pascal van Doorn!

van der Klift Kapsalon Driebergen

Pascal van Doorn (32) is op dit moment nog de assistent-trainer van het eerste elftal van FC Driebergen. Na het aankomende voetbalseizoen zal hij stoppen in die functie en toetreden tot het bestuur van FC Driebergen als verantwoordelijke voor de communicatie. Pascal begon op zijn 6e als voetballer bij CDN. Op z’n 17e mocht hij als vleugelaanvaller voor het eerst debuteren in het eerste elftal. Tussentijds maakte hij een kort uitstapje naar SVL in Langbroek, maar kwam na één jaar weer terug naar zijn FC Driebergen. Tot zijn 25e heeft hij in het eerste elftal gespeeld tot hij gedwongen werd te stoppen door een rugblessure. Graag stellen wij hem even aan u voor…

Stel jezelf eerst even voor…
‘’Ik ben Pascal van Doorn, 32 jaar oud en woon samen met mijn vriendin Lisette in Utrecht.’’

Wat doe je in het dagelijkse leven?
‘’Ik werk nu ongeveer 11 jaar in de ICT-branche. Begonnen in de techniek zelf, maar inmiddels volledig de focus op de procesgerichte kant van de ICT. Nadat ik gedwongen moest stoppen met voetballen heb ik gekozen om deeltijd te gaan studeren. Twee jaar geleden kon ik met trots, na vier jaar studeren, mijn studie Business IT & Management afronden. In mijn functie als directeur operations bij ICT-dienstverleners L’Unité (Huizen) en InToto (Bunnik) ben ik dagelijks bezig met het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het bewaken hiervan. Sinds kort zijn wij gefuseerd, dus veel te doen in deze uitdagende rol!’’

Wat heb jij met Driebergen-Rijsenburg?
‘’Ik ben opgegroeid in Driebergen. Mijn hele jeugd heeft zich afgespeeld in het dorp. Ik kom er graag, vanwege de familie die er nog woont en natuurlijk de herinneringen.’’

Op welke wijze ben je verbonden met FC Driebergen?
‘’CDN en FC Driebergen waren voor mij altijd een rode draad in het leven. Na een aantal jaar afwezig te zijn geweest door mijn studie op zaterdag, ben ik nu weer actief op de club als assistent-trainer bij het eerste elftal. Als naar vroeger terugkijk, dan heb ik daar warme en mooie herinneringen aan. Twee keer per week naar de club toe om te trainen en op zaterdag een wedstrijd spelen. Eén van de mooiste momenten bij CDN was mijn debuut in het eerste elftal onder Ben Altemuhl. Ik mocht als 17-jarige invallen in de ‘uitwedstrijd’ tegen vv Dalto. Voor mij persoonlijk was dit onvergetelijk. Debuteren in zo’n derby!

Na zoveel jaren gevoetbald te hebben in Driebergen ken je veel oud ploeggenoten en supporters van de club. Als ik op de club rondloop, dan voel je de verbinding met iedereen vanwege de mooie momenten die we als team toen samen hebben gedeeld. Ik word vaak aan twee voetbalmomenten herinnerd. Te beginnen aan de grootste misser ooit in de historie van FC Driebergen in de uitwedstrijd tegen SEC. Helaas kan ik het niet ontkennen, omdat clubfotograaf Johan Prins toentertijd alles op de foto heeft vastgelegd. Het andere voetbalmoment, dat gelukkig ook op de foto staat, is mijn mooiste doelpunt ooit in het shirt van FC Driebergen. Het winnende doelpunt in de laatste minuut tegen Brederodes. Toch is de kans tegen SEC meestal het gespreksonderwerp, zoals je kunt zien op de foto onderaan dit artikel…”

Wat betekent voetbal voor jou?
‘’Voetbal is voor mij altijd een belangrijk onderdeel geweest in mijn leven. Ik kijk graag naar mijn favoriete club Ajax. Vroeger in het stadion, maar ik vind het nu eigenlijk wel prima zo voor de TV. Als we het hebben over voetbal in het algemeen, dan was dat voor mij veel meer dan alleen het spelletje. Voetbal heeft mij enorm veel vriendschappen opgeleverd. De strijd die we als team moesten leveren tijdens de wedstrijd en het plezier dat we onderling hadden na de wedstrijd. Dat is wat voor mij voetbal betekent.’’

Hoe omschrijf je jouw nieuwe rol binnen het bestuur van de vereniging?
‘’De afgelopen tijd ben ik steeds meer actief op de social media kanalen van de club. Sinds kort heb ik ook het stokje overgenomen van Remco van Ginkel als het gaat om het beheer van de website. Vanuit de vereniging kwam de vraag of ik openstond om de in- en externe communicatie binnen de vereniging verder te optimaliseren. Als bestuurslid communicatie zal ik vanaf juni officieel actief zijn binnen het bestuur. Niet alleen de communicatie naar buiten toe via de social media en de website, maar ook onderzoek doen naar middelen die de onderlinge interne communicatie kan verbeteren. Er ligt mijns inziens een mooie uitdaging op dit gebied.’’

Wat hoop je te bereiken als bestuurslid van FC Driebergen?
‘’Continue is de wereld in verandering. Iedere organisatie of vereniging zal mee moeten gaan met de tijd. De informatiebehoefte van mensen veranderd en dat is ook binnen FC Driebergen het geval. Jongeren maken steeds meer gebruik van verschillende mobiele apps, waarbij juist de wat oudere mensen op zoek is naar de versimpeling in de communicatie. Ik hoop dat ik de komende jaren een fundament kan leggen voor de communicatie binnen de vereniging. Eén duidelijke lijn vaststellen met kaders die voor iedereen duidelijk is. Ook willen we graag de website vernieuwen en de inhoud actualiseren. Vanuit het principe ‘less is more’ kunnen we iedereen van informatie voorzien en is het ook gemakkelijker om het bij te houden. Dit allemaal met de kernwaarden Plezier, Verbinding, Ontwikkeling en Duurzaamheid als leidraad.”

Wil je verder nog iets kwijt aan iedereen die de club een warm hart toedraagt?
‘’De inhoud van de website is enorm belangrijk. Zo nu en dan worden er door een aantal mensen leuke wedstrijdverslagen gestuurd naar redactie@fcdriebergen.nl. Ik hoop dat er meer mensen binnen de vereniging bereid zijn om stukjes te schrijven voor de website. Niet alleen wedstrijdverslagen, maar ook achtergrondverhalen over de vereniging of andere rubrieken kunnen de site een boost geven. Mail mij gerust voor vragen of spreek mij eens aan in de kantine.”