F1 boekt ruime overwinning in bekertoernooi

Op 24 september stond voor de F1 de tweede bekerwedstrijd op het programma. Na een moeizame overwinning op Sporting ‘70. (1-2) wist iedereen dat we moesten winnen om in het toernooi te blijven.

De tegenstander van vandaag, Jonathan F2, had ook hun eerste wedstrijd gewonnen, dus er konden goede zaken worden gedaan. Het team had die boodschap goed begrepen en kwam flitsend het veld op. Direct na de aftrap werd er druk gezet op Jonathan en dat resulteerde al na drie minuten in de 1-0 van Wout.  

Het team bleef aanzetten en een minuut later gaf Floris een mooie voorzet op Luuk, die zuiver de 2-0 binnen schoot. Jonathan was duidelijk verrast, want nog geen minuut later schoot Wout zijn tweede al weer binnen. Net over de lijn, maar de scheidsrechter zag het goed.

De F1 hield de druk hoog met o.a. de schot vanaf een meter of 10 op de lat van Mats. Een paar minuten later sprintte Wouter tot aan de achterlijn en met een loepzuivere pass was het voor Mounir eenvoudig intikken. Vier-nul. Nog voor de rust werd de stand verder uitgebouwd tot zes-nul door doelpunten van Mounir (mooie solo)en Floris.

Na de rust werd het tempo gewoon weer opgepakt met doelpunten van Wouter (7 en 8), Luuk (9 en 10), Sam (11) en Mounir (12 en 13). Het laatste doelpunt gaf nog wat discussie, maar ook hier besliste de scheidsrechter in het voordeel van de thuisploeg.

Eindstand: 13-0. Jonathan heeft de hele wedstrijd maar een paar kansen gehad, die goed werden gepareerd door Jort, die zijn doel schoon heeft gehouden.  Een groot compliment voor dit team, dat nu bijna zeker is van de volgende ronde in de beker.