F12 oefent aftrappen in Wijk bij Duurstede

Na de ruime overwinning vorige week op FC Driebergen F11 zat de stemming er goed in voor de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen voor de F12. Echter, bij aankomst op het veld was het al snel duidelijk dat dit een lastige pot zou worden. De tegenpartij (CDW F9) was gemiddeld een halve kop groter dan onze jongens.

Nadat trainer Erik de opstelling had doorgenomen en alle overige instructies had gegeven, gingen de jongens vol goede moed het veld op. Maar na het fluitsignaal bleek al snel dat CDW F9 een maatje te groot was. Voor we het wisten stond het 0-6. Toen kwam er toch wat tegengas en het had wat tijd nodig voordat de overige 5 doelpunten voor de rust vielen.

Gelukkig had trainer Erik bij de training het aftrappen vanaf de middenstip geoefend. Bij de vorige wedstrijd ging dat nog niet helemaal goed. Nu ging dat een stuk beter. Helaas konden de jongens van de F12 genoeg oefening in het veld opdoen.

Na de rust mocht F12 met acht man spelen. En dat scheelde wel. Direct kwamen een paar aanvallen en uitbraken tot stand. Helaas werd er twee keer te vroeg geschoten waardoor de bal naast ging en één keer was er een schot op doel, maar stond een medespeler in de weg. In de tweede helft is er maar één keer gescoord door de tegenpartij zodat de einduitslag beperkt bleef tot 0-12.

Dit was de eerste keer voor CDW F9 (dit team speelt sinds de winterstop van 2010/2011 met elkaar) dat ze een wedstrijd hadden gewonnen. Die euforie gunden we hun wel. Daarnaast kregen we ook nog een compliment van één van de ouders van CDW over ons nieuwe tenue.