F2 moet wennen aan gras en geeft voorsprong weg

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen speelden we uit tegen De Bilt F2. Op echt (nat)gras en dat is toch wel even wennen voor onze jongens. Je kon merken dat de thuisclub daar goed aan gewend is.

In het begin van de wedstrijd had De Bilt een overwicht maar ook onze jongens kwamen toch ook aan aanvallen toe. De beste kansen waren voor de tegenstander. Dit werd niet beloond met een goal. Vooral Freek stond verdedigend z’n mannetje.

Zoals zo vaak als de goal aan de ene kant niet valt dan valt ie aan de andere kant. Een schot op goal kreeg de keeper van De Bilt niet klemvast en Freek was er als de kippen bij om de bal in te tikken. 0-1 voorsprong voor ons. In de rest van de eerste helft ging het daarna gelijk op met kansen over en weer en nog een heel mooie redding van Julian die ons doel verdedigde.

In de tweede helft ging Jurre op doel. Weer een gelijkopgaande wedstrijd. Halverwege de tweede helft aanval over rechts waar Nawfal doorbrak en met een mooi schot over de keeper de 0-2 in schoot. Tot vlak voor tijd leken we op de overwinning af te gaan.

In de laatste 3 minuten maakte De Bilt toch nog 2 goals. Eindstand 2-2. Een welverdiend gelijkspel maar ook een beetje jammer dat de tegenstander op het eind er nog 2 in wist te schieten. Het eerste punt is binnen en we speelden voor het eerst in ons mooie nieuwe tenue.