F3 pakt volle winst!

Afgelopen 2 weken liet de F3 helaas 6 punten liggen, maar het vertoonde spel en talent is zo goed dat de punten gaan komen. Aldus de technische staf na een maand van trainen en een paar wedstrijden op de teller.

Deze week moesten de mannen en dame van F3 spelen tegen de boeren uit Cothen. In colonne reden we langs de prachtige weilanden van het kromme rijn gebied en sloegen bij de molen Oog Int Zeil uit 1869, die samen met de katholieke kerk uit 1906 de skyline van Cothen bepaald, linksaf. Helaas waren we toen al een auto met een paar spelers kwijt, gelukkig kwam ook deze auto veilig aan op het prachtige sportpark van Cothen. Dat moest ook wel omdat we vandaag maar 7 spelers hadden, iedereen van de F3 moest dus 100 % aan de bak tegen de lokale F2.

Tijdens het inspelen voor de wedstrijd liet menig F3er technische hoogstandjes zien in combinatie met focus en passie! De fans en ouders langs de lijn keken onder het genot van een stralende zon toe.

Om 1015 am floot de scheids af en was het veld een mix van spelers in het groen en blauw/wit. Meteen in de 2e minuut volgde er een indrukwekkende rush van middenveldster Jenna die ze net niet kon afronden met een goal. F3 was eager en creëerde in de eerste 10 minuten kans op kans. Onze aanvallers Stijn Alberts, Mats en Julius lieten zien gezamenlijk een uitstekende voorhoede te zijn. De keeper van Cothen deed zijn werk echter bijzonder goed.

Cothen was in deze fase duidelijk de onderliggende partij, maar helaas volgde er geen goal voor ons en dan gaan de voetbalwetten gelden. En ja hoor, uit een frommel corner van Cothen volgde in de chaos voor keeper Laurens een tegengoal. 1-0!

Coach Michiel pepte de F3 vanaf de zijkant op en meteen gingen onze jeugdige spelers op zoek naar de gelijkmaker. Mede door strakke passing vanuit de verdediging door Stijn Strop lag het tempo hoog. De kleine Noah, die voor de duivel niet bang is en altijd naar de bal blijft kijken, neutraliseerde de ene naar de andere aanval. En eindelijk viel daar vlak voor de thee een verdiende goal door Julius. 1-1!

Met Laurens in de spits in de tweede helft kwam er nog meer power in de aanval. Maar ook hij kwam oog in oog te staan met de sterke keeper van Cothen en miste zijn eerste grote kans. FCD liet in de eerste fase van de tweede helft zien over aardig samenspel en technische passing te beschikken. Hierdoor creëerde F3 mooie kansen, al snel rondde Laurens een goed opgezette aanval af met een keihard schot in de kruising 1-2! Het vertrouwen groeide verder en een paar minuten later herhaalde superspits Laurens dit nog een keer. 1-3!

Mats , die nu op de goal stond, trapte nagenoeg foutloos elke bal uit. Samen met Strop en Alberts voor hem kwam Cothen er in de aanval nauwelijks aan te pas. Middenveldster Jenna bediende op slimme wijze Noah die met 2 keer raken Laurens in stelling bracht. 1-4! Het was genieten langs de lijn.

Cothen liep nu enigszins aangeslagen op het veld en kwam tot een paar spelde prikjes in deze fase. In de 16e minuut van de tweede helft gaf Julius een dieptepass op Stijn Alberts die met wat geluk de bal precies in de voeten van Laurens aanleverde. 1-5! Er volgde een tegenaanval die de F3 vanwege oververmoeidheid te makkelijk liet lopen, keeper Mats was kansloos want de spits van Cothen schoot onhoudbaar in.

Conclusie : F3 is een groeibriljant met stuk voor stuk sterke spelers die steeds beter samen gaan spelen. Well done!