F4 kampioen 3e klasse. Of toch niet?

Dit weekeinde was het d’r op of d’r onder voor de F4. Zelf moest er op vrijdag en zaterdag worden gewonnen en vervolgens was het afwachten of concurrent CDW een keertje in de fout zou gaan.

Vrijdagmiddag trok de F4 naar Utrecht om het daar tegen hekkensluiter DVSU F2 op te nemen. Op dit ongebruikelijke tijdstip – de wedstrijd van 3 mei was vervroegd naar 11 april – was het de hele wedstrijd eenrichtingsverkeer en nadat de scheidsrechter voor het eindsignaal blies stond er een 0-5 overwinning op het bord.

De volgende ochtend moest er opnieuw worden aangetreden, ditmaal thuis tegen Saestum F2. Van enige vermoeidheid van de wedstrijd van vrijdagmiddag was niets te merken. De spelers van de F4 waren weer tot op het bot gemotiveerd en knokten zich al snel naar een 1-0 voorsprong. Saestum gaf zich echter niet gewonnen en het uitvak kon zich halverwege de 1e helft roeren, toen de gelijkmaker achter doelman Sven plofte. Onze spelers lieten zich niet van de wijs brengen en gingen stug door met aanvallen en dat resulteerde in de verdiende 2-1.

Na rust werd het snel 3-1 en toen Tim zijn en FC Driebergens 4e treffer produceerde was het gedaan met de tegenstander. Eindstand 4-1.

Nu was het afwachten geblazen wat concurrent CDW F3 had gedaan tegen FC De Bilt. In de kantine wist men nog van niets, maar later deze middag kwam het verrassende nieuws binnen via de KNVB-site: CDW had met maar liefst 7-0 verloren! Dit zou betekenen dat onze F4 nauwelijks nog is in te halen. Helaas ging een dag later de telefoon bij teamleider Lars Klein. FC De Bilt had de uitslag van het veld ernaast ingevuld. De juiste uitslag moest zijn: 1-3. Voorlopig dus nog geen feest. CDW moet nog 2 wedstrijden spelen. Winnen ze beide wedstrijden dan is CDW kampioen.

Lars Klein
trainer/leider F4