F8 had overwinning voor het grijpen

Grafisch Dienstencentrum Driebergen

De koffie was nog niet eens besteld langs de kant, of onze F8 had al gescoord. Ja, zelfs de coach Henk was nog bezig met zijn warming up. Een aanval na het fluitsignaal, pass naar Stijn en Indy en zonder na te denken schiet Indy op de goal: 1-0 voor Driebergen! Waarschijnlijk heeft Henk in de kleedkamer tijdens de voorbespreking gezegd: Geen getreuzel, gewoon direct scoren. Vigo staat in de goal en Joost en Koen in de verdediging. Dat staat dus als een huis achterin. Koen scoorde vorige week nog het enige doelpunt, dus hij is tegenwoordig overal inzetbaar (“Zijn we van dat gezeur van scoren ook eindelijk af”, zei paps nog langs de kant.)

Kas, Gijs en Nusreth staan geweldig te spelen op het middenveld en natuurlijk Jordy als opkomende middenvelder maakt weer vele meters. Stijn en Indy (kappen draaien kappen draaien) in de spits. We hadden nog een paar kansjes, maar het moet gezegd worden, Focus had er ook nog een paar. Het bleef echter 1-0 voor onze F8.

In de rust de gebruikelijke peptalk van Henk en de nodige proviand om niet uitgehongerd de tweede helft in te gaan. Nu maar hopen dat het verval in de tweede helft (waar wij tegenwoordig min of meer helaas een patent op hebben) uitblijft dit keer. Kans voor Nusreth; net naast. En zoals altijd valst het doelpunt dan aan de andere kant; 1-1.

Niet bij de pakken neerzitten, doorgaan. De gemoederen lopen langs de kant hoog op. De papa’s van Gijs, Joost, Koen en Patrick staan op een rij en kunnen het van de spanning bijna niet meer aanzien. De papa van Joost overigens heeft nog voor comotie gezorgd door zo hard te schreeuwen, dat met in Driebergen heel even dacht  dat het luchtalarm afging en wij de schuilkelders in moesten. Maar dat was gelukkig loos alarm.

Wij krijgen nog grote kansen via Indy, Kas, Jordy en Joost. Zelfs een bal tegen de paal. Er werd ook nog een doelpunt afgekeurd door de scheids in opleiding, die het overigens prima deed. Het bleef uiteindelijk bij 1-1. Onze F8 heeft veel inzet getoond en had eigenlijk moeten winnen. Maar dit biedt veel perspectieven voor de volgende wedstrijd.

Met een straftraining van John  hopen we maar dat we nog beter worden. Veel succes voor de volgende wedstrijd thuis tegen Bunnik F5. Gelukkig weer een Christelijke tijd: 09.45 beginnen (Maar dat kan altijd nog veranderen aldus Patrick).