Falend FC Driebergen 1

Autoservice Cor Duiveman

In een met spanning tegemoet geziene wedstrijd tegen het Zeisterse Saestum is het helaas niet geworden.

Een wedstrijd met een sensationeel begin. Een mooie pass in de 8e minuut van Sezar Gurbuz op spits Jesse Mantel die alleen op het doel afging maar rand 16 meter er keihard onderuit werd gehaald. De scheidsrechter beoordeelde (de enige juiste beslissing) deze pittige overtreding met direct rood. En Saestum moest in deze beginfase met 10 man verder. De vrije trap leverde overigens niets op.

Maar juist deze minderheid toonde de gasten een team te hebben waar veel pit in zit en werden sterker naarmate de wedstrijd verder ging.
Het werd voor de thuisclub zelfs nog erger toen doelman Michel van Bruggen in de 20e minuut de spits van Saestum op ongeoorloofde wijze ten val bracht en een terechte strafschop tegen kreeg. Van Bruggen maakte zijn fout dubbel en dwars goed door de inzet met een uitstekende reflex de bal over de lat te tikken.
Bij de tackle blesseerde hij zich wel maar 6 minuten later moest hij toch laten vervangen door reserve doelman Bryan Hoedeman .
Ondanks deze tegenslag van het missen van de strafschop bleven de gasten sterker en profiteerde van de onmacht van FC Driebergen op dat moment. En zo brak de rust aan met 0-0.

Met een wissel bij de thuisclub de teleurstellend spelende Sezar Gurbuz werd vervangen door Sven Evers. Na de peptalk in de pauze van trainer Tijn Zegwaart werd het wel iets beter en veel bal bezit voor FC Driebergen maar echt kansen kwamen daar niet uit en de snelle counters van Saestum bleven gevaarlijk zonder dat het kansen opleverde.
De enige kans was er in de 52e minuut dat nog een afzwaaier tegen buitenkant van de paal van Saestum zag weg ketsen buiten bereik van de keeper. Je zag aan het verloop van de sportieve wedstrijd dat wie er een doelpunt zou maken wel eens de winnaar kon worden en dat kwam ook achteraf uit.

Bij een van de spaarzame snelle uitbraken van Saestum werd het in de 78e minuut zelfs tegen een meerderheid (11 tegen 10 ) 0-1
Na deze domper werden alle nog mogelijke wissels ingezet bij FC Driebergen maar ook dat hielp niet om de achterhoede van Saestum te verschalken. En zo floot de scheidsrechter deze tegenvallende semi-derby in de 96e minuut af en was Saestum de dik verdiende overwinnaar.